Pamela Anderson bezorgt pleidooi van duizenden aan Hogere Commissie van Mauritius

Geplaatst op door PETA Nederland

Na op de hoogte gesteld te zijn over de schaamtevolle manier van doden van honden op Mauritius, heeft dierenrechtenactiviste Pamela Anderson – samen met geredde hond Zorro – eigenhandig een petitie ingeleverd bij de Hogere Commissie van Mauritius in Londen.

Pamela Anderson Mauritius Petitie PETA

De petitie komt nadat videobeelden, vrijgegeven door International Animal Rescue en PETA, onthulden dat medewerkers van de door de regering betaalde Mauritius Society for Animal Welfare barbaarse en dodelijke injecties gebruikt om honden te doden die in de straten zijn opgejaagd. Dusver hebben 179.000 mensen getekend, vragend om een onmiddellijk eind aan de wrede methode van doding van honden op het eiland en om een introductie van een allesomvattend, humaan sterilisatieprogramma.

De video laat zien dat honden worden geïnjecteerd, zonder enige pijnbestrijding, in een blijkbaar  poging om het hart te raken. De gedoemde dieren sterven niet meteen. In plaats daarvan wankelen ze rond in pijn voordat ze uiteindelijk instorten in het volle zich van minstens 20 andere honden. De resterende honden proberen wanhopig de hekken en de muren van de kennel te beklimmen in een poging te ontsnappen.

In een bericht aan de Hogere Commissie eist Anderson:

Hoe kunnen mensen van een vakantie op uw ‘paradijselijk eiland’ genieten, wetend dat zulke verschrikkingen plaatsvinden nabij hun hotels?

 

Honden zijn zeer liefdevolle en gevoelige wezens. We zijn het aan hen verschuldigd om een meelevende oplossing te vinden voor het overpopulatie probleem in Mauritius.

In aanvulling op de internationale ophef zijn honderden op het eiland tezamen gekomen en hebben actie geëist van hun regering om een eind te maken aan deze wreedheid. Sluit u alstublieft aan bij Anderson, meelevende bewoners van Mauritius en de 179.000 mensen die de petitie hebben ondertekend voor een onmiddellijk eind aan wrede methoden om honden te doden op het eiland en voor een introductie van een duidelijk, humaan sterilisatie programma.