PETA-vrijwilligers demonstreren voor de Griekse ambassade in Den Haag en roepen op tot een einde aan de uitbuiting van dieren op Santorini

Geplaatst op door Debra Wolford

Ter gelegenheid van het begin van het toeristische hoogseizoen van Santorini is een groep vrijwilligers van PETA vandaag naar de Griekse ambassade in Den Haag gegaan om op te roepen tot een einde aan de beruchte dieronvriendelijke ezelritten op Santorini.

Santorini Ezels Demonstratie

Het protest maakt deel uit van een internationale actieweek waarin soortgelijke demonstraties door PETA-zusterorganisaties worden gehouden bij Griekse ambassades en consulaten over de hele wereld, waaronder in Berlijn, Sydney, Londen en Washington, DC.

Een ooggetuigenonderzoek van PETA Duitsland onthulde dat ezels en muilezels als ‘taxi’ worden gebruikt in de zinderende hitte van Santorini. Ze worden gedwongen toeristen meer dan 500 treden op te dragen naar het oude centrum van Firá, hoewel er al tientallen jaren een kabelbaan in de buurt is. Veel dieren werden vastgebonden in de zinderende zomerzon zonder toegang tot water of schaduw – en sommigen werden zelfs gedwongen om ’s nachts door te werken door zware zakken vuilnis te dragen. Een nieuwe wet die dit jaar is aangenomen verbiedt eigenaren om hun ezels te belasten met meer dan 100 kilo, hoewel ezels volgens dierenartsen niet meer dan 20% van hun lichaamsgewicht mogen dragen – ongeveer 50 kilo.

Wat je kunt doen

  • Onderteken alsjeblieft onze petitie aan de Griekse minister van Toerisme en de burgemeester van Firá.
  • Bij veel toeristische attracties worden dieren mishandeld om geld te verdienen. Barmhartige mensen moeten dergelijke attracties vermijden, inclusief ritjes op olifanten en kamelen, dierenshows en fotomomenten met wilde dieren.
  • Als je op vakantie wordt gevraagd deel te nemen aan een activiteit waarvoor dieren worden uitgebuit, leg dan aan de organisatoren uit dat je daaraan niet mee wilt doen vanwege zorgen over dierenwelzijn. Vraag hen om dergelijke activiteiten in de toekomst niet meer aan te bieden.