PETA roept de VN op om lijdende, uitgehongerde dieren in Gaza te helpen

Geplaatst op door Melissa van den Aarssen

Omdat honden, katten, ezels en andere dieren in de Gazastrook sterven van de honger, uitdroging en onbehandelde verwondingen, heeft PETA US een dringende brief gestuurd naar secretaris-generaal van de Verenigde Naties (VN) António Guterres. De groep drong er bij hem op aan om ervoor te zorgen dat essentiële voorraden worden toegevoegd aan de hulpgoederen die naar Gaza gaan, zodat ze dieren in wanhopige nood kunnen bereiken.

Dieren in Gaza zijn slachtoffers van de oorlog

Dieren hebben geen geloofsovertuiging of nationaliteit en bezitten geen bommen of tanks – toch lijden ze in alle oorlogen. Ontheemde, verlaten en gewonde dieren in Gaza hebben dringend hulp nodig. We vragen de VN om ervoor te zorgen dat er hulpgoederen voor dieren, waaronder diergeneeskundige medische voorzieningen, naar Gaza worden gestuurd, samen met de andere hulp die de VN van plan is naar de regio te sturen. PETA-entiteiten en partners staan klaar om alle mogelijke hulp en samenwerking aan te bieden, zoals we ook in Oekraïne hebben gedaan om dieren die daar lijden te helpen.

Hoe PETA helpt in tijden van oorlog: Doneer aan het Global Compassion Fund

PETA Duitsland en haar partners zijn al ter plaatse in Oekraïne sinds de eerste invasie van het land. Hun vastberadenheid en doorzettingsvermogen hebben duizenden dieren geholpen om herenigd te worden met hun families nadat ze gescheiden waren door dodelijke beschietingen. Reddingswerkers in het veld keren herhaaldelijk terug naar gevaarlijke gebieden om honden, katten, paarden en andere achtergelaten dieren te helpen, die lijden aan ernstig emotioneel leed, uitdroging, verhongering en geïnfecteerde wonden.

U kunt teams helpen zich voor te bereiden op de vele uitdagingen die komen gaan – en het levensbelangrijke reddingswerk over de hele wereld versterken – door een speciale gift te doen aan PETA’s Global Compassion Fund.