137 tijgers in beslag genomen bij Tiger Temple in Thailand

Geplaatst op door PETA Nederland

Door de wereldwijde druk op het handelen in wilde dieren worden deze week 137 tijgers uit de Tiger Temple in Kanchanaburi, Thailand, in beslag genomen en zullen vervolgens naar opvangcentra worden gebracht.

tiger-692161_1280-800x533

De verhuizing van de tijgers komt na jarenlange accusaties van dierenmishandeling, drogeren en zwendel. De Thaise regering heeft nieuwe dierenwelzijnswetten geïntroduceerd in 2015 die zijn toegespitst op het beëindigen van dierenmishandeling, maar de autoriteiten hebben de wetgeving nog niet toe gepast. Tot op heden.

Het Department of National Parks in Thailand kreeg de mogelijkheid om de tempel te doorzoeken nadat ze toestemming kregen van de rechtbank om de tijgers uit deze gevangenis voor dieren te redden. Deze zoektocht heeft ook geleid tot de vondst van veertig dode tijgerwelpen in vriezers op het terrein.

Tiger Temple is een hel voor dieren. De tempel noemt zichzelf een dieren “opvang”, maar in de realiteit worden de tijgers hier gevangen gehouden en wordt hen ontzegd wat natuurlijk en belangrijk voor hen is.

Tijgers in de Tiger Temple hebben het merendeel van hun leven doorgebracht in kale cellen van cement. Wanneer ze naar buiten werden gelaten, was het simpelweg om geld te verdienen voor de tempel. Autoriteiten hebben bevestigd dat de tempel bijna 6 miljoen dollar verdient met de verkoop van toegangskaartjes. Toeristen hebben ook betaald voor foto’s naast de geketende tijgers in de bloedhete zon. Tijdens deze sessies worden de dieren naar verluid zwaar verdoofd en worden hun bewegingen beperkt. Bezoekers hebben gemeld dat monniken de tijgers slaan met stokken wanneer de gefrustreerde dieren weigeren mee te werken.

Achtenswaardige opvangcentra moedigen bezoekers nooit aan om direct contact te maken met wilde dieren, echter de monniken bij Tiger Temple moedigden toeristen aan om de tijgers te aaien – of zelfs op hen te zitten of liggen. Het in contact komen met deze wilde dieren brengt mensenlevens in gevaar en tijgers hebben naar verluid uitgehaald naar bezoekers.

Wat u kunt doen

Helaas is Tiger Temple niet de enige faciliteit in Thailand waar dieren worden gebruikt voor foto’s of worden gedwongen op te treden. Het in beslag nemen van deze tijgers is een herinnering aan het feit dat we attracties met dieren, zowel thuis als op reis, nooit moeten bijwonen. Het financieel ondersteunen van dierlijke acts – of het nu een ritje op een olifant of een bezoek aan een dierentuin betreft –  zorgt ervoor dat wreedheid tegen dieren in stand gehouden blijft.