“Vakantiepark” van Beekse Bergen is geen vakantie voor dieren

Geplaatst op door PETA Nederland

De dierentuin Safaripark Beekse Bergen zal in 2018 een vakantiepark openen in het park, dat zal bestaan uit meer dan 200 accommodaties.

Als iemand nog verder bewijs nodig heeft dat het dierentuinen voornamelijk gaat om geld verdienen, en niet veel om dieren geven, neem dan het meest recente bericht van Safaripark Beekse Bergen dat ze van plan zijn om de dierentuin in een vakantiebestemming om te toveren waarbij bezoekers zullen betalen om in een van hun huisjes te verblijven en om “letterlijk tussen de dieren te overnachten“.

Deze dieren worden behandeld als levende tentoonstellingen, waarbij ieder aspect van hun leven voor hen wordt beslist, waaronder wat ze eten, wanneer ze slapen en met wie ze paren. Vaak hebben ze abnormaal en zelfvernietigend gedrag, ook wel bekend als “zoochosis”. Dit betekent dat ze heen en weer lopen, rondcirkelen, wiegen of henzelf pijnigen. Alsof het feit dat ze dagelijks zitten opgesloten en het gebrek aan stimulatie niet erg genoeg is, zal de dierentuin, door mensen toe te laten 24/7 bij de dieren te zijn, hen ook beroven van de enige uren die ze hebben weg van de stress van het bekeken worden.

De meeste van de dieren die tentoon worden gesteld, hebben zeer gevoelig gehoor en een goed ontwikkelde geur. Deze zintuigen waarschuwen hen voor gevaar en veranderingen in hun omgeving waarop ze zouden moeten reageren. Het probleem is dat dieren zelden op een dergelijke manier kunnen reageren – ze kunnen niet wegrennen en kunnen niet de omgeving aanpassen om de mogelijke bedreiging kleiner te maken. En binnenkort zullen de dieren in Safaripark Beekse Bergen deze nervositeit moeten verdragen, niet alleen overdag, maar ook ’s nachts.

Iedereen die zich echt bekommerd om dieren die in dierentuinen worden opgesloten, zou moeten erkennen wat deze instituten daadwerkelijk zijn: winstmakende gevangenissen die niets geven om de individuen waar ze voor “zorgen”.

Alstublieft, deel dit nieuws met vrienden en familie en sta op voor de dieren door Safaripark Beekse Bergen te laten weten wat u van hun plannen denkt, en door te weigeren om dierentuinen of andere instituten te steunen die dieren gebruiken voor menselijk vermaak.