Vertel Britse functionarissen dat de Canadese berenslachtpartijen moeten stoppen

Geplaatst op door PETA Nederland

Beren worden op een vreselijke manier voor hun vacht gedood. Ze worden neergeschoten tijdens jachtpartijen of zitten – soms dagenlang – vast in wildklemmen voordat jagers uiteindelijk komen kijken en de beren doodschieten.

Beren zijn geen landbouwproducten om te ‘oogsten’. Het zijn individuen die in familieverband leven. Ze voelen pijn en angst wanneer er op ze wordt gejaagd en geschoten en wanneer ze gewond raken en doodgaan. Er is geen enkel excuus om deze prachtige dieren te doden en er is geen enkel excuus om van hun leed te profiteren. Omdat het Britse Ministerie van Defensie bereid is te betalen voor helmen van berenhuid, worden beren afgeslacht.

Deze wrede ‘traditie’ wordt gedeeltelijk in leven gehouden om toeristen te vermaken. Het maakt niet uit welke nationaliteit ze hebben, de meeste meelevende mensen zijn geschokt als ze horen dat Groot-Brittanië (een land dat pelsdierfokkerijen heeft verboden) schaamteloos de afslachting van Canadese beren steunt en de huiden laat overkomen voor de helmen van de wachters van Buckingham Palace.

De beren hebben je hulp nodig! Neem alsjeblieft contact op met de Britse Minister van Toerisme, en laat als mogelijke toerist aan haar weten dat Brittannië nooit als ‘Groot’ gezien zal worden, zolang het blijft toestaan dat beren worden gedood:

The Rt Hon Margaret Hodge, MP
Minister of Tourism
Department for Culture, Media and Sport
2-4 Cockspur Street
London
SW1Y 5DH
Groot Brittannië
+44 20 7211 6303 (telefoon)
+44 20 7211 6249 (fax)
[email protected]

Neem ook alsjeblieft even de tijd om de Britse ambassadeur in Nederland te schrijven, bellen of faxen (Engelstalig). Vertel hem dat er geen geldig excuus is voor de afslachting van beren en vraag hem beleefd om onmiddelijk actie te ondernemen zodat het gebruik van berenhuiden voor de helmen van de wachters wordt gestop:

De Britse Ambassade
T.a.v. de ambassadeur dhr. L. Parker
Lange Voorhout 10
2514 ED Den Haag
(070) 427 04 27 (telefoon)
(070) 427 03 45 (fax)

Voor meer informatie en voor undercover videobeelden, ga naar UnbearableCruelty.com.