VIDEO: Activisten springen de arena in uit protest tegen wrede, barbaarse stierengevechten

Geplaatst op door Yvonne Lemmen

Dit is het moment dat leden van Vegan Strike Group in een stierengevecht arena in Pamplona, Spanje, sprongen om een stier te troosten, terwijl hij stierf aan zijn bloedende verwondingen.

https://www.youtube.com/watch?v=https://www.youtube.com/watch?v=UU2pryXIgKE&feature=youtu.be

Vandaag is de eerste dag van het beruchte San Fermín festival, waarbij 54 stieren door de glibberige straten worden gejaagd voordat ze worden geslagen, doorboord en doodgestoken in de stierengevecht arena.

Voordat ze op hardhandige wijze werden afgevoerd door officieren, hielden de drie activisten van de Vegan Strike Group, plakkaten omhoog met daarop de leus: “Stierenvechten is marteling.”

“De stier was doodsbang en leed verschrikkelijk veel pijn – we konden hem niet alleen achterlaten om te sterven. Wij vertegenwoordigen de meerderheid van mensen wereldwijd, die een eind wensen aan dit wrede evenement.”

Stierenvechten is een smadend en ouderwets spektakel dat geen plaats heeft in een beschaafde samenleving. Veel toeristen realiseren zich niet dat de stieren die gedwongen worden om door de straten van Pamplona te rennen, dezelfde zijn die later in de arena worden gemarteld en gedood.

Daar zullen tot wel acht mannen de stier aanvallen door hem neer te steken met dolken en harpoenachtige banderillas totdat hij verzwakt raakt door bloedverlies. Dan steekt de matador het uitgeputte dier met een zwaard in een poging om zijn hart te doorboren.

PETA bejubelt deze moedige activisten voor het herinneren van de toeschouwers dat het martelen en doden van dieren voor zogenaamd ‘vermaak’ verachtelijk is.

Hoe u kunt helpen

De oppositie tegen stierenvechten groeit zowel binnen Spanje als over de hele wereld. Volgens een recente opiniepeiling heeft overweldigende 81 procent van de Spaanse bevolking geen interesse in stierengevechten, en dat cijfer stijgt tot 93 procent onder de 16- tot 24-jarigen. Meer dan 100 Spaanse steden hebben de wrede evenementen verbannen. Sluit je bij hen aan door onze petitie, die gericht is aan de premier, met de oproep voor een nationaal verbod op stierenvechten en stierenrennen te ondertekenen.