Video van activisten toont brandende stier op vuurstierfeest (Toro Júbilo)

Geplaatst op door Melissa van den Aarssen

Verontrustende beelden die zijn opgenomen door dierenbeschermingsorganisaties AnimaNaturalis en CAS International onthullen de realiteit van het Spaanse vuurstierfeest (Toro Júbilo). Op de video is een angstige stier te zien die worstelt om te ontsnappen aan de brandende vuurballen die aan zijn hoorns zijn bevestigd.

Het vuurstierfeest (Toro Júbilo) uitgelegd

Elk jaar in November binden sadistische deelnemers in de Spaanse provincie Soria een stier vast aan een paal, plakken bolletjes pek (een kleverige, zwarte substantie gemaakt van koolteer of petroleum) op zijn hoorns en steken ze in brand.

Luidruchtige menigten beschimpen, juichen en rennen om de brandende stier heen terwijl hij doodsbang door de straten rent. Deze stieren botsen vaak tegen muren in een paniekerige poging te ontsnappen aan het vuur, dat uren kan blijven branden, waardoor hun horens, ogen en lichaam verschroeien en ze enorme stress en pijn ondervinden.

In 2022 stierf de stier na het evenement – zijn lichaam werd weggesleept zodat het festival door kon gaan.

Je kunt helpen om een einde te maken aan deze marteling

Ballen van brandende pek aan een levend dier vastmaken is barbaars – geen enkele traditie is deze wreedheid waard.

PETA roept de Spaanse autoriteiten op om een einde te maken aan dit gewelddadige stierenverbrandingsfestival en het te vervangen door een nieuwe viering die dieren met rust laat in plaats van hen in vlammen op te laten gaan. Je kunt je aansluiten bij onze campagne door nu een bericht te sturen naar de Spaanse autoriteiten: