Waarom Joaquin Phoenix geen pak draagt – tenzij het vegan is

Geplaatst op door PETA Nederland

In zijn huidige PETA-advertentie fotoshoot nam Joaquin Phoenix een moment om te bediscussiëren waarom hij zo geschokt was te ontdekken dat hij een product van wreedheid in zijn kast had hangen.

In de video ontmoet Joaquin een schattig, gered schaap en onthult hij waarom hij enkel veganistische pakken draagt:

Toen PETA US me die video van dit undercover onderzoek toestuurde van wat er gebeurt op deze scheerschuren, opende dit mijn ogen … [Het] is onmogelijk om dat te doen op een humane manier. En dus is de enige optie om geen wol te gebruiken. Dat is zeer duidelijk geworden.

Op de advertentie ziet Joaquin stijlvol uit en maakt hij een stoutmoedig statement:

Joaquin Phoenix PETA Nederland Wol

In haar exposé van de internationale wolindustrie heeft PETA onthuld dat zachtaardige schapen in hun gezicht worden gestompt, worden gestoken met elektrische tondeuses, op de grond worden gegooid en worden gestompt door ongeduldige medewerkers. Zoals Joaquin benoemt in zijn interview, worden scheerders vaak per hoeveelheid betaald en niet per uur, wat snel en gewelddadig werk aanmoedigt dat kan lijden tot gapende wonden op het lichaam van de schapen. De wonden worden dan gehecht – zonder ook maar enige pijnbestrijding.

De advertentie valt samen met het drukste winkel seizoen van het jaar, een tijd waarin het nog belangrijker is dan ooit om onze beslissingen te overwegen en hoe deze dieren kunnen beïnvloeden. Voor de shoot droeg Joaquin een veganistisch wollenpak van Brave GentleMan, dat Merk van het Jaar won in PETA UK’s Menswear Fashion Awards 2016 en dat laat zien dat het niet nodig is om stijl in te leveren wanneer men wreedheid uit hun kast haalt. Leer meer over de wreedheidvrije opties die er zijn voor winkelaars die wol en andere dierlijke producten willen vermijden: