Zal Playmobil een ‘Mijn Eerste Slachthuis’-speelset uitbrengen?

Geplaatst op door Debra Wolford

Vorige maand riep PETA UK Playmobil op om de dierenfiguren, die er misleidend gelukkig uitzien, uit de speelgoedset ‘Grote Boerderij’ te verwijderen, omdat ze de realiteit verkeerd weergeven van het leven van dieren op veehouderijen, die leed, angst en geweld moeten doorstaan.

© Jo-Anne McArthur / Animal Equality

Op het verzoek werd niet geantwoord, dus stelde PETA UK vandaag voor dat Playmobil een ‘Mijn Eerste Slachthuis’-speelgoedset uitbrengt die kinderen zou laten zien hoe koeien daadwerkelijk worden behandeld in de zuivelindustrie.

Omdat veehouders koeien naar de slacht sturen als ze niet langer genoeg melk produceren om winstgevend te zijn, bevat de ‘Mijn Eerste Slachthuis’-speelgoedset van PETA UK twee koeienfiguren die ondersteboven zijn opgehangen en wiens kelen zijn doorgesneden. En omdat mannelijke kalveren door de zuivelindustrie als nutteloos worden beschouwd, bevat de set een kalf dat in een kruiwagen is gedumpt om te worden afgevoerd.

Wat Playmobil je niet vertelt

De melkproductie is wreed. Op melkveebedrijven maken medewerkers de koeien onder dwang drachtig door middel van kunstmatige inseminatie, alleen maar zodat ze hun pasgeboren baby’s bij hen weg kunnen halen. Veehouders verkopen dan de melk die de natuur voor kalveren heeft bedoeld aan mensen. Deze scheiding is traumatisch voor zowel de moederkoeien als hun jongen. Het is bekend dat de moeders dagenlang wanhopig brullen en roepen om hun baby’s.

Veehouders zien mannelijke kalfjes als ‘bijproducten’ met weinig commerciële waarde, dus worden de meeste bij de geboorte afgeschoten. Vrouwelijke kalfjes worden net als hun moeders geconfronteerd met een leven lang herhaalde kunstmatige inseminatie en verdriet om de baby’s die hun zijn afgenomen. Hun lichamen worden tot het uiterste gedreven om elke laatste druppel melk eruit te persen.

Kom in actie voor koeien en kalfjes

Playmobil kiest er misschien voor om de ogen te sluiten voor het geweld dat dieren op veehouderijen moeten doorstaan, maar jij kunt in actie komen om hen te helpen. Er zijn zoveel heerlijke en gezonde plantaardige opties beschikbaar dat een vegan levensstijl nu makkelijker is dan ooit. Vraag ons gratis vegan startpakket aan om tips van PETA te ontvangen over vegan eten. Vertel jouw vrienden er ook over en overtuig hen om jouw voorbeeld te volgen!