FOTO’S: PETA UK BEZORGT BONTJASSEN AAN DAKLOZEN IN IJSLAND

Voor onmiddellijke publicatie:

26 januari 2017

Contact:

Stichting PETA Nederland 0900 2357382; [email protected]

 

FOTO’S: PETA UK BEZORGT BONTJASSEN AAN DAKLOZEN IN IJSLAND

Gedoneerde jassen van voormalig bont-dragers houden deze winter minderbedeelde mensen warm

Amsterdam – Vandaag heeft PETA UK samen met Fjölskylduhjálp, een stichting die daklozen en families in nood helpt, daklozen in het land een bontjas aangeboden om zich tegen de ijskoude winter te beschermen. Naar schatting hebben 200 mensen in het land geen onderdak en hebben ze door deze zware omstandigheden een verhoogd risico op aandoeningen zoals onderkoeling en longontsteking. De bontjassen – geschonken aan PETA UK door mensen die hun mening hebben bijgesteld wat betreft het dragen van de wreed geproduceerde items – zullen mensen helpen die het dringend nodig hebben om zich warm te houden.

Foto’s van de distributie van de jassen aan daklozen zijn hier, hier en hier te verkrijgen.

“PETA kan de nertsen, konijnen, honden en andere dieren waarvan hun vacht van hun lijf werd gescheurd voor iets zo frivool als een jas, niet terugbrengen. We kunnen echter wel hulp bieden aan daklozen die moeite hebben met overleven”, zegt PETA-woordvoerder Yvonne Lemmen. “PETA roept bont-dragers op om hun geweten te zuiveren, en hun jassen te doneren, zodat wanhopige mensen in nood – de enigen met enig excuus om bont te dragen – deze winter warm kunnen blijven.”

Net als PETA’s exposé van pelsdierfokkerijen in Europa onthult, zijn dieren op pelsdierfokkerijen beperkt tot krappe, vieze kooien voordat ze uiteindelijk worden verdronken, geslagen, gewurgd, geëlektrocuteerd, en zelfs levend gevild worden om bontjassen, kragen en manchetten te produceren. In China – ’s werelds grootste exporteur van bont – worden konijnen op pelsdierfokkerijen ondersteboven opgehangen, terwijl ze schoppen en krijsen en kunnen zien hoe de dieren voor hun in de rij een gewelddadige dood moeten ondergaan, totdat hun eigen keel wordt doorgesneden.

Via haar bont-donatie programma, verdeelt PETA UK – wiens motto deels luidt dat “dieren niet van ons zijn om te dragen” – ook jassen in vluchtelingenkampen en schenkt ze aan dierenopvangcentra als grondbedekking voor verweesde dieren.

Voor verder informatie a.u.b. kijk op PETA.nl.

 

#