NIET ZO ‘EXTREEM’: PETA-CAMPAGNE LAAT ZIEN HOE MAKKELIJK HET IS OM VEGANIST TE WORDEN

Voor directe publicatie:

8 februari 2017

Contact:

Stichting PETA Nederland 0900 235 7382; [email protected] 

 NIET ZO ‘EXTREEM’: PETA-CAMPAGNE LAAT ZIEN HOE MAKKELIJK HET IS OM VEGANIST TE WORDEN

Nieuwe advertentie stelt simpele vervangingen voor, zoals sojamelk voor koemelk

Amsterdam – De belangstelling voor een ‘vegan lifestyle’ is booming in Nederland en PETA pakt mythen over plantaardige gerechten aan met een nieuwe advertentiecampagne waarin een lachend kind met een pak sojamelk te zien is naast de woorden ”

De nieuwe advertentie (hier verkrijgbaar)  komt na het door velen bespotte wetsvoorstel in Italië dat ervoor zou zorgen dat ouders die hun kinderen plantaardige maaltijden geven, in de gevangenis kunnen belanden.

“Dit jaar herinnert PETA ouders eraan dat er niks extreem is aan het geven van evenwichtige en gezonde maaltijden van fruit, groenten, noten, granen en bonen zoals soja aan kinderen”, aldus PETA-woordvoerder Yvonne Lemmen. “Wat echt extreem is, is het doden van dieren simpelweg omwille van een ongezonde maaltijd.”

PETA – wiens motto gedeeltelijk bestaat uit “dieren zijn niet van ons om te eten of te mishandelen op welke manier dan ook” – merkt op dat terwijl de verkoop van zuivelproducten afneemt, de verkoop van plantaardige melk booming is. Deze melksoorten bevatten geen van de slagaderverstoppende cholesterol die te vinden is in koemelk, en mensen die koemelk vermijden hebben een verminderd risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten, diabetes, kanker en andere kwalen.

Overstappen op een veganistisch voedingspatroon vermindert ook drastisch de carbon footprint en bespaart dieren onnoemelijk veel leed in de vlees-, eier-, en zuivelindustrie. Koeien op melkveebedrijven hebben bijvoorbeeld vaak last van mastitis, een pijnlijke infectie van hun onnatuurlijk grote uiers. Als hun lichamen het eindelijk opgeven na een leven van voortdurende gewelddadige gedwongen zwangerschappen, worden ze naar het slachthuis gebracht om te worden verwerkt in goedkoop hamburgervlees.

Voor meer informatie kunt u terecht op PETA.nl.

 

 

#