5 Vegan maaltijden die je klaar kunt maken voor minder dan € 5

Geplaatst op door Debra Wolford

Heerlijk, goedkoop vegan eten was nog nooit zo eenvoudig!

Vegaburgers

Vegaburgers zijn niet alleen ethischer dan vleesburgers, ze kunnen ook goedkoper zijn – de Veggie Chef Bonen Burgers van de Jumbo kosten slechts € 2,09 voor twee burgers. Pak wat hamburgerbroodjes, sla en tomaat erbij en maak er een feestmaal van.

Plantaardig wokgerecht

De meeste zakken met roerbakgroenten kosten je bij de meeste supermarkten niet meer dan € 2, dus heb je nog genoeg budget over voor noedels en tofu of vegan vlees. We raden aan om SoFine’s à la Minute Aziatische gekruide tofu te proberen, die ongeveer € 2 kost.

Vegan spaghetti met bolognesesaus

Je kunt bij de meeste grote supermarkten vleesvrij gehakt kopen voor ergens tussen de € 1,70 en € 3,50. Als je eenmaal je keuze hebt gemaakt, doe dan ook spaghetti, tomatensaus en Italiaanse kruiden in je mandje en duik ermee de keuken in!

Vegan macaroni met kaas

Voeg wat zelfgemaakte vegan kaassaus toe aan gekookte macaroni om dit stevige, hartige gerecht te maken. Of koop en smelt gewoon vegan kaas uit de supermarkt om het jezelf extra makkelijk te maken. Bekijk onze gids voor het ultieme overzicht van de vegan kazen die verkrijgbaar zijn in Nederland.

Curry met linzen en kikkererwten

Een groentecurry is een supergezonde basismaaltijd voor iedereen die makkelijk, snel en goedkoop eten op tafel wil zetten. Het enige dat je ervoor nodig hebt is kokosmelk (meestal rond de € 1), groenten, linzen, kikkererwten en specerijen. Dit recept biedt veel inspiratie.


Een groter bewustzijn van dierenleed in de voedingsindustrie en van de verwoestende milieu-impact van vlees eten zetten mensen ertoe aan om over te stappen op een vegan levensstijl.

Bestel ons gratis vegan startpakket om daar ook mee te beginnen of neem deel aan onze 30-daagse vegan eed om zelf te ervaren hoe makkelijk het is om medelevend te eten: