7 manieren om vrienden en familie aan te moedigen om vegan te worden

Geplaatst op door Debra Wolford

Van onthullende boeken delen tot verhelderende documentaires laten zien, we hebben de ultieme gids samengesteld met daarin de beste manieren om de mensen in je leven te overtuigen om vegan te worden. Uit een nieuw onderzoek van Vomad blijkt dat meer dan 50% van de mensen die vegan worden dat van de ene op de andere dag doen – en voor de meerderheid van de respondenten was de belangrijkste reden dat ze de overstap maakten om dieren te helpen. Pas dus de onderstaande suggesties in de praktijk toe om anderen te helpen deze medelevende keuze te maken!

1. Deel een inspirerende documentaire.

Uit het onderzoek van Vomad bleek dat het kijken naar een documentaire de belangrijkste factor was waardoor mensen voor het eerst gingen overwegen om over te stappen naar een vegan levensstijl. En van de respondenten die zeiden dat ze in eerste instantie waren overtuigd om de overstap te maken door een documentaire, werd het grootste aantal beïnvloed door What the Health, gepromoot als de “gezondheidsfilm die gezondheidsorganisaties voor je verborgen willen houden”. Deel de film met je vrienden en bekijk onze lijst met andere documentaires die mensen inspireren om vegan te worden.

2. Praat over dierenrechten.

Een zinvol gesprek met een vriend of familielid was de op een na meest genoemde reden waarom mensen voor het eerst overwogen om vegan te worden. Begin daarom een gesprek door uit te leggen hoe dieren worden mishandeld voor hun vlees of huid, te praten over een andere campagne van PETA, vegan recepten te delen of mensen te vertellen over onze vegan eed en ons gratis vegan startpakket. Je kunt iedereen ook laten weten hoe makkelijk het is om over te stappen naar vegan eten.

3. Leen een vriend of vriendin een onthullende boek.

The China Study – dat het verband blootlegt tussen de consumptie van vlees, zuivel en eieren en een verhoogd risico op chronische ziekten – is het boek dat het grootste aantal mensen vegan deed worden. Raad het dus iedereen die je kent aan – en als je een ander dierenrechtenboek bij de hand hebt, leen het dan uit aan een vriend of vriendin. Vergeet niet ook je favoriete vegan kookboeken te delen!

4. Plaats nu een video op Facebook of Twitter.

Video’s zijn een superkrachtige manier om anderen aan te moedigen om vegan te worden. Heb je al beelden van onze onderzoeken bekeken? We plaatsen deze video’s regelmatig op Facebook en Twitter. Deel ze en retweet ze – en als je elke keer drie of meer vrienden tagt, help je echt het bewustzijn over dierenmishandeling te vergroten.

5. Deel foto’s van jouw vegan maaltijden op Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vegan Specialist (@veganspecialist) on

Wie verlekkert zich nou niet aan mooi vegan eten op Instagram? Je moet het dan zelf uitproberen, toch? Als je erop uit bent en vegan eten probeert of als je zelf iets lekkers klaarmaakt, vergeet dan niet om er foto’s van te posten op je Instagram-, Twitter- of Facebookfeed. Je vrienden zullen snel beseffen hoe heerlijk, veelzijdig en creatief vegan eten kan zijn. En nodig ze eens uit om samen van een vegan maaltijd te genieten! We weten zeker dat ze onder de indruk zullen zijn.

6. Nodig vrienden uit voor een demonstratie voor dierenrechten of een vegan festival.

© Nancy Siesling - eyenancy.nl

PETA verzamelt regelmatig activisten om te demonstreren tegen bedrijven die dieren mishandelen. Doe eens mee en neem een vriend of vriendin mee! Zorg ervoor dat je lid wordt van ons actienetwerk om uitnodigingen voor demonstraties in jouw regio te ontvangen. En omdat er heel veel nieuwe vegan festivals en evenementen in Nederland opduiken, kun je je vrienden laten kennismaken met de spannende wereld van vegan leven terwijl je ook andere mensen ontmoet die een medelevende levensstijl omarmen.

7. Deel blogposts en nieuwsberichten.

Wanneer je een geweldige blogpost of een nieuwsartikel over dierenrechten of vegan leven tegenkomt, begin er dan over wanneer je met mensen praat en deel het met vrienden en familie op WhatsApp of sociale media of per e-mail. Als de schrijver het stuk op sociale media heeft geplaatst, tag dan vrienden en familie in een reactie. Het is van cruciaal belang dat we informatie delen om mensen op de hoogte te stellen van dierenleed en de redenen dat vegan zijn het beste is wat ze kunnen doen om een einde te maken aan dierenleed.


Vergeet niet: niemand wil onder druk gezet of buitengesloten worden. Wees dus kalm, toon respect, en probeer feiten en logica te gebruiken wanneer je anderen aanmoedigt om medelevende keuzes te maken. Oordeel niet, maar geef het goede voorbeeld, want dan heb je de beste kans op positieve resultaten.

Je kunt hier de volledige bevindingen van de Vomad-enquête lezen.

Meer manieren om je vrienden erbij te betrekken

Deel deze gids met vrienden die vegan zijn of geïnteresseerd zijn in dierenrechten zodat ook zij ons advies kunnen lezen.

Als je vrienden betrokken willen worden bij vegan activisme, moedig ze dan aan om lid te worden van het actienetwerk van PETA. En als jij je nog niet hebt aangemeld, doe dat dan nu!