7 vegan festival essentials die je moet hebben

Geplaatst op door PETA Nederland

Het festivalseizoen is begonnen! Naar welk groot zomerevenement je ook gaat, dit zijn de onmisbare items die iedere vegan festivalganger mee moet nemen.
audience-868074_1920

 

Proefdiervrije toiletspullen

Lush-montage

Ga voor het festival naar diervriendelijke retailers zoals LUSH of The Body Shop om producten zoals droogshampoo, vochtige doekjes, lippenbalsem en heel veel zonnebrand in te slaan.

Een lege maag

Festival-food-box

Wij zijn nog nooit naar een festival geweest waar ze geen collectie van veganistische lekkernijen beschikbaar hadden. Zet je schrap om je maag vol te proppen met alle veggie burgers, falafel, noedels en donuts die je maar kunt eten.

Je favoriete dierenrechten T-shirt

AR-T-Shirt

Draag je idealen en trek je beste slogan T-shirt aan.

Voedzame snacks

Nakd-Berry-Orange-770x770

Of het nou komt door de modder, de feestjes die de hele nacht duren of door 45 minuten in de rij staan voor de wc, er komt een moment tijdens het weekend wanneer je een opkikker nodig hebt. Bereid je voor door een aantal nākd bars, pure chocolade, gedroogd fruit, noten en andere energierijke vegan snacks in te pakken.

Regenlaarzen

Stock-wellies

Duim voor zon, maar bereidt jezelf voor op alle weersomstandigheden die de Nederlandse zomer je kan brengen. Regenlaarzen, regenjassen of zelfs een flatterende waterproof poncho zijn een must – over het algemeen zijn deze producten allemaal vrij van dierenleed.

Dons-vrije slaapzak

tent-1345673_1920

Als dons producten nat worden veranderen ze in een kleffe en nutteloze hoop. Daarnaast zijn ze ook nog eens gemaakt met veren die uit vogels gerukt werden – vaak terwijl ze nog in leven waren. Een synthetische slaapzak is altijd een betere keuze.

Vintage vegan mode

fashion-1209388_1920

Ga je ‘dressed to impress’? Dan zijn leer, bont en echte veren een no-go, maar laat je wilde kant zien door outfits te dragen die van diervriendelijke alternatieven zijn gemaakt. Tie-dye is optioneel.

Uiteraard, is het allerbelangrijkste dat je je eigen vegan zelf meebrengt. Feest verantwoord, kids, en bedankt voor het kiezen van een levensstijl die dieren helpt!