BEKIJK: Activisten stormen de arena binnen om tegen het barbaarse stierengevecht te protesteren

Geplaatst op door Debra Wolford

PETA heeft videobeelden verkregen van leden van de Vegan Strike Group die een arena in Pamplona binnenspringen om te protesteren tegen de wreedheid van stierengevechten.

De activisten werden al snel gewelddadig weggesleept door medewerkers. De actie vond plaats tijdens het beruchte San Fermín-festival van de stad – waarbij angstige stieren door de straten worden gejaagd, voornamelijk door toeristen, voordat ze in de arena worden doodgestoken.

“De stier was doodsbang en leed ondraaglijke pijn – ik kon hem niet alleen laten doodgaan. Wij vertegenwoordigen de meerderheid van de mensen over de hele wereld, die oproepen tot het beëindigen van dit wrede evenement.”

– Peter Janssen, Vegan Strike Group

Het archaïsche schouwspel van stierengevechten is bij de meerderheid van de Spanjaarden uit de gratie geraakt, en meer dan 125 Spaanse dorpen en steden hebben verklaard anti-stierenvechten te zijn. Maar in Pamplona worden angstige stieren gedwongen om door nauwe straatjes te rennen, waar ze vaak uitglijden, op weg naar een gewelddadige dood in de arena.

Daar aangekomen wordt elke stier door mannen beschimpt, uitgeput en met een lans en verschillende harpoenachtige banderillas gestoken totdat hij verzwakt raakt door bloedverlies. De matador steekt het uitgeputte dier vervolgens met een zwaard en als de stier niet meteen sterft, worden andere wapens gebruikt om zijn ruggenmerg door te snijden.

Stier wordt doodgestoken in PamplonaTras Los Muros

Geen levend wezen zou langzaam doodgestoken moeten worden voor de zieke bevrediging van een luidruchtige menigte. PETA prijst de dappere actie van deze activisten en hoopt dat ze het publiek aan het denken hebben gezet – misschien voor het eerst – over hoe archaïsch en beschamend stierenvechten is.

Wat je voor stieren kunt doen

  • Spreek je uit. Kom in actie om het doden van stieren in Pamplona te beëindigen:
stier gewond tijdens stierengevecht

KOM IN ACTIE

© Tras los Muros
  • Ga nooit naar een stierengevecht. Toerisme is een van de belangrijkste smoesjes van de industrie om door te gaan met dit afschuwelijke bloedbad. Hoewel de meeste bezoekers die getuige zijn van de wreedheid van een stierengevecht er nooit nog een willen zien, is op dat moment het geld al betaald en de schade al aangericht.
  • Doe niet mee met het stierenrennen. Aangezien alle stieren die worden gedwongen om deel te nemen aan dit wrede spektakel uiteindelijk worden doodgestoken in de arena, ondersteunt het stierenrennen het mishandelen en doden van dieren.