BEKIJK: Winkelaars krijgen een gruwelijke verrassing wanneer ze accessoires van exotische huiden willen kopen

Geplaatst op door PETA Nederland

Winkelaars in een winkelcentrum in Bangkok kwamen voor een verrassing te staan toen ze deze pop-up shop binnengingen.

Let op: de volgende beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

De winkel maakte daadwerkelijk onderdeel uit van een slimme campagne door Oglivy & Mather Advertising Bangkok voor PETA Azië, en liet consumenten kijken naar artikelen van leer en exotische huiden door ze er als normale producten uit te laten zien. Maar wanneer potentiele kopers de items bekeken werden ze geconfronteerd met de gruwelijke waarheid:

PETA-Asia-Bag-Image PETA-Asia-Leather-Campaign-770x513 PETA-Asia-Snake-Bag-770x433

Wanneer de tassen in de winkel werden geopend, werden consumenten geconfronteerd met een “slangen- of krokodillenhart” wat nog klopte, of de ingewanden van een alligator die samentrokken en uitzette. Winkelaars die handschoenen of schoenen paste kwamen er al snel achter dat deze met nep bloed besmeurd waren (dit is uiteraard afwasbaar!).

De campagne riep aandacht op voor het feit dat dieren pijn, ellende en angst doorstaan en dat velen levend gevild worden alvorens hun huid in de schappen beland.

Ieder jaar worden meer dan 1 miljard dieren geslacht in de wereldwijde leerindustrie. En de exotische huidenindustrie eist de levens van miljoenen slangen, alligators, zeehonden, zebra’s en andere dieren.

Hoe zou u reageren als je met de waarheid geconfronteerd zou worden wat betreft het lijden wat achter iedere tas, riem, jas of paar handschoenen gemaakt van leer of exotische huiden schuilt?

Help dieren iedere keer als u winkelt door voor wreedheidvrije, diervrije mode te kiezen.