Bryan Adams over dierenrechten en veganisme

Geplaatst op door PETA Nederland

Bryan AdamsFilm Magic
Voordat zijn 2007 tour door Europa begint, ontmoette Bryan Adams met PETA Europa om te praten over dierenrechten en waarom de liefde voor zijn honden als zijn eigen kinderen er voor zorgde dat hij voorgoed vlees laat staan. Hier zijn Bryan’s eigen woorden.

Waarom nam je het besluit om met PETA samen te werken?
Ik ben nu al ongeveer 17 tot 18 jaar vegetariër, sinds mijn achtentwintigste. En natuurlijk is mijn motto altijd geweest: “Als je van dieren houdt, eet ze dan niet.”

Wat vind je van de afslachting van babyzeehondjes voor hun vacht in Canada?
Ik ben tegen bont en tegen elk gebruik van dierlijke producten. Ik eet ze niet en ik draag ze niet. Het doden van elk wezen keur ik af, of het nu om zeehonden, koeien, honden of welk soort dan ook gaat. Dus wanneer het om een bepaalde vorm van wreedheid tegen dieren gaat, ben ik er automatisch op tegen.

Waardoor raakte je betrokken bij dierenrechten? Was er een bepaald voorval?
Betrokkenheid bij dierenrechten is iets dat op een natuurlijke wijze ontstond. Misschien omdat ik honden om me heen zag opgroeien en je merkt dat ze deel van de familie gaan uitmaken. En het kwam nooit bij me op toen ik opgroeide … Als kind heb ik nooit bij wreedheid tegen dieren stilgestaan. Maar vanaf het moment dat ik begon te begrijpen hoe dieren werden behandeld kwam ik steeds dichterbij het punt waar ik nu ben, namelijk als volledige veganist.