Doodsbang zijn op een set is NIET ‘A Dog’s Purpose’

Geplaatst op door PETA Nederland

Zoals door TMZ gerapporteerd, laat een schokkende video zien hoe op de set van de aankomende film A Dog’s Purpose een dierentrainer een doodsbange Duitse herder-achtige hond in het water van een zeer kolkend bad dwingt. De clip stopt wanneer de hond onder het woeste water wordt getrokken, wat een groep mensen naar de plek toe deed snellen, blijkbaar in een poging om het dier te redden.

Het incident dat op de set lijkt plaats te vinden is moeilijk om aan te zien en is eventueel een ongewenste verrassing voor filmkijkers die van honden houden – vooral gezien de titel van de film, die is gebaseerd op het bekende boek met dezelfde naam. Maar aan diegenen die van de chronische verwaarlozing weten die onthuld werd op een faciliteit waar Birds & Animals Unlimited (BAU) opereert – het bedrijf dat, volgens een manager, honden aan deze film leverde – is dit incident slechts een druppel op een droevige gloeiende plaat. Bekijk nu zelf de video:

BAU, gerund door Hollywood dierentrainer Gary Gero, levert dieren voor gebruik in films, televisieprogramma’s en advertenties. Het heeft dieren verhuurd aan honderden andere producties, inclusief The Hangover, Marley and Me, Game of Thrones en Pirates of the Carribbean. Een ooggetuige die bij BAU werkte, legde chronische verwaarlozing vast, inclusief zieke en gewonde dieren die geen adequate veterinaire zorg kregen, vieze verblijven hadden en dieren die werden ontzien van voeding zodat ze hongerig zouden zijn wanneer ze getraind werden om trucjes uit te voeren.

Jammer genoeg lijkt zulke mishandeling nog steeds de norm in de entertainmentindustrie waar het lijden van dieren “business as usual” is voor mensen die geld willen verdienen.

Wat u kunt doen

De leefomstandigheden die bij BAU werden vastgelegd zijn niet ongebruikelijk voor dieren die gebruikt worden in entertainment, en zoals deze video laat zien, eindigt de wreedheid wellicht niet in de gebouwen van BAU maar gaat het door op de filmsets.

Alstublieft, maak de belofte om niet aan deze wrede praktijken bij te dragen door geen tickets te kopen voor A Dog’s Purpose of iedere andere film die levende dieren gebruikt.

Deel deze video met familie en vrienden die om honden – en alle andere dieren – geven. Toon hen dat dieren geen acteurs zijn en vaak lijden zowel voor de camera als achter de schermen wanneer ze worden gebruikt voor entertainment.