DOUCHE SCÈNE PAMELA ANDERSON SPETTEREND PLEIDOOI VOOR MILIEUVRIENDELIJK ETEN

Geplaatst op door Debra Wolford

Terwijl het drinkwater op aarde schaarser en schaarser wordt, verklaart Pamela Anderson – al jaren veganist – dat de oplossing niet alleen in kortere douches zit maar ook in het dichtdraaien van de kraan voor de vee-industrie! Ze maakt haar verklaring door te verschijnen in een door Hitchcock geïnspireerde – en door de artiest David LaChapelle gefotografeerde – PETA-advertentie.

Douche scène Pamela Anderson spetterend pleidooi voor milieuvriendelijk eten

“Rivieren worden drooggelegd, niet alleen voor de dieren maar ook voor gewassen zoals alfalfa die verbouwd worden om de dieren in de vee-industrie te voeden. De consumptie van een halve kilo rundvlees verbruikt ongeveer dezelfde hoeveelheid water als zes maanden aan douches.”

– Pamela Anderson.

Zelfs met de oudste, minst milieuvriendelijke douchekop verbruikt een douche van 7 minuten gemiddeld 53 liter water. Hoe kunnen we dit vergelijken met de productie van dierlijke producten? Een kilo rundvlees heeft ongeveer 15.500 liter water nodig. Dat betekent dat de productie van 1 kilo rundvlees 15.500 liter benodigd, of 200 douches van 7 minuten.

De productie van rundvlees is niet de enige boosdoener als het aankomt op waterverspilling:

  • Kip: 1 kilo = 3.900 liter water of 73 douches
  • Lam: 1 kilo = 10.400 liter water of 196 douches
  • Varken: 1 kilo = 6.000 liter water of 113 douches

Het maakt geen verschil of u nu “weidemelk” of “biologische” melk koopt. De fundamentele productiehandelingen blijven hetzelfde – voor elk pak dat u koopt is ergens een baby koe weggegrist van een diepbedroefde moeder.

Volgens de National Academy of Sciences in Amerika verbruikt de vee-industrie een derde van al het drinkwater op aarde en de Verenigde Naties heeft de veehouderij benoemd als “waarschijnlijk de grootste sectorale bron van watervervuiling”.