Er is verandering op komst voor dieren in Jordanië!

Geplaatst op door Debra Wolford

Na de reportage van PETA Azië over de mishandeling van werkdieren in Petra, Jordanië, is er een memorandum van overeenstemming ondertekend om het dierenwelzijn op de UNESCO-werelderfgoedlocatie aanzienlijk te verbeteren.

Het memorandum omvat plannen voor het invoeren van milieuvriendelijke elektrische voertuigen voor toeristen en het openen van moderne dierenklinieken waar de dieren regelmatig veterinaire zorg krijgen. Er zijn ook plannen om nieuwe waterplaatsen te installeren zodat dieren toegang hebben tot voldoende drinkwater en om niet langer toe te staan dat dieren worden gedwongen om langs gevaarlijke paden te wandelen of zware lasten te dragen.

In Petra worden meer dan 1.300 paarden, ezels, muilezels en kamelen gedwongen om dagelijks toeristen te dragen of koetsen te trekken in de stad, en ze lijden verschrikkelijk. Werknemers slaan ze routinematig terwijl ze toeristen vervoeren op een slopende, 10 kilometer lange tocht in de zinderende hitte, en ze krijgen geen water of schaduw. Ezels worden gedwongen toeristen de 900 gevaarlijk steile en afgesleten treden naar het kenmerkende klooster op en af te dragen. Als ze zich verzetten of struikelen, worden ze nog erger afgeranseld.

Dit memorandum is een enorme stap in de goede richting en kan mogelijk de levens veranderen van de honderden werkdieren die onophoudelijk hebben moeten lijden omwille van toerisme. PETA is heel blij dat er verandering op komst is in Petra, want het kan een einde betekenen aan de afranselingen en andere vormen van mishandeling in de stad.

Vergeet niet dat Petra niet de enige plek is waar dieren worden uitgebuit en onderworpen aan geweld – dit is de dagelijkse realiteit voor miljoenen levende wezens over de hele wereld. Om dierenmishandeling overal te beëindigen, moeten we actie blijven ondernemen: