Gucci gaat bontvrij!

Geplaatst op door Yvonne Lemmen

Dit nieuws komt na twintig jaar aan campagnes van PETA en haar internationale zusterorganisaties waarin het modehuis verzocht werd om pelzen, die op wrede wijze verkregen worden, te dumpen.

Marco Bizzarri, president en CEO van Gucci, kondigde op woensdag aan dat het luxemerk eindelijk geen bont meer zal gebruiken.

Fur Free: Gucci joins the #furfreealliance, #lavonlus and @humanesociety announcing the decision to remove animal fur from all collections, beginning from #GucciSS2018. #Gucci already took the decision to stop the use of kangaroo fur in its #GucciPrincetown loafer line starting from the beginning of 2017, using lamb's wool instead. #LCFxKering

A post shared by Gucci (@gucci) on

Het verbod zal vanaf de voorjaars-/zomercollectie 2018 van kracht gaan. Het besluit komt na twintig jaar aan campagnes van PETA en haar internationale zusterorganisaties waarin het modehuis verzocht werd om pelzen, die op wrede wijze verkregen worden, te dumpen.

Bizzarri kondigde het nieuws aan tijdens een evenement van het London College of Fashion, waar hij sprak over de duurzame weg die het merk heeft ingeslagen:

Een van Gucci’s kernwaarden is duurzaamheid en we zullen blijven streven om meer te doen voor dieren en het milieu.

Gucci staat bekend om haar gebruik van bont in producten als instappers van kangoeroebont, laarzen van zeehondenbont en andere kledingstukken die gemaakt zijn van nertsen-, coyote-, vossen- en konijnenhuid.

Dieren die worden gefokt voor hun bont lijden enorm gedurende hun korte levens, die ze meestal in kleine, kale kooien van gaas doorbrengen. Bontfokkers doden hen vaak op de goedkoopst mogelijke manieren, waaronder elektrocutie, verstikking, vergassing of door ze simpelweg dood te slaan.

Gucci treedt in de voetsporen van andere grote bedrijven die bontvrij zijn gegaan. Armani kondigde in 2016 aan dat het geen bont meer zou gebruiken en YOOX NET-A-PORTER GROUP is dit jaar gestopt met de verkoop van bontartikelen op haar e-commerce platforms.

Teken de bontbrij-eed!