Samenleven met insecten

  • Wees lief voor onze kleine vrienden

    Insecten zijn de allerkleinste dieren. Sommige mensen hebben daarom de neiging om ze over het hoofd te zien en weinig of geen aandacht aan hun leven te schenken – of om insecten zelfs als een ongemak of een last te beschouwen. Alle wezens in de natuur zijn belangrijk en verdienen onze zorg en respect, zelfs de kleinste.

  • Laat de vliegenmepper liggen: insecten zijn bewust

    Vermorzelen of niet vermorzelen? Voor PETA-aanhangers en andere medelevende mensen die insecten en spinnen zorgvuldig vangen in bekers of humane insectenvangers en hen voorzichtig naar buiten begeleiden, is daar geen twijfel over mogelijk. Maar voor anderen betekent een onderzoek dat suggereert dat insecten bewuste wezens zijn dat de ethiek van het willekeurig doden van de dieren nog gecompliceerder wordt.

  • Tips voor humane, niet-giftige mierenbestrijding

    Voordat je een mierenval of insectenspray koopt of de ongediertebestrijding belt, moet je weten dat de giftige chemicaliën die mieren doden ook schadelijk zijn voor mensen en dat wetenschappelijke studies aantonen dat mieren intelligente dieren zijn die waarschijnlijk pijn voelen. Volg deze tips voor humane en veilige mierenbestrijding bij jou in huis.