Wreedheid rent met je mee: nieuwe video laat donkere kant van Pamplona zien

Geplaatst op door PETA Nederland

Deze nieuwe video, die de akelige dood laat zien die de stieren die door Pamplona’s gekasseide straten rennen tijdens het jaarlijkse San Fermín festival te wachten staat, is gemaakt om de ogen te openen van toeristen wat betreft het bloedbad dat ze zouden kunnen ondersteunen in Spanje.

De video is gemaakt door de Spaanse groepering Torture Is Not Culture, gesponsord door Animal Guardians en ondersteund door Europa’s grootste dieren beschermde organisaties, waaronder PETA, Humane Society International, CAS International en de Europese kantoren van World Animal Protection evenals door de International Anti-Bullfighting Network, die 110 dieren beschermende organisaties over de hele wereld samenbrengt.

Zoals de video laat zien, wordt iedere stier die wordt gedwongen mee te doen in een gevecht herhaaldelijk gestoken voordat de matador probeert het ruggenmerg van het vermoeide dier door te steken met een dolk. Soms verdrinkt de stier in zijn eigen bloed voordat er een dolk aan te pas komt. In andere gevallen is de stier nog in leven wanneer zijn gebroken, bloedende lichaam uit de arena wordt gesleept in afwachting om geslacht te worden.

Veel van de buitenlanders die ieder jaar naar Pamplona komen om met de stieren te rennen hebben geen idee van deze wreedheid. Als ze dit wel zouden hebben, zullen velen van hen waarschijnlijk de andere kant op rennen.

En toch is toerisme een van de grootste redenen waarom barbarisch stierenvechten nog steeds plaatsvindt. Marta Esteban van Torture Is Not Culture, de maker van deze video, zegt het volgende:

Een eind maken aan dierenleed in Spanje is niet alleen in het belang voor Spanjaarden. Slechts 19 procent van de Spanjaarden ondersteunen actief het stierenvechten, dus het is echt een stervende industrie.

Help meer mensen de waarheid onder ogen te zien over het stierenrennen door deze video te delen en iedereen die je kent aan te moedigen om dit wrede evenement te vermijden.