Overwinning voor PETA Duitsland: Het Schwabenpark stopt met chimpansee en papegaai tentoonstellingen

Geplaatst op door Yvonne Lemmen

De vaak bekritiseerde tentoonstelling, waarin chimpansees mensenkleding moesten dragen en onnozele trucs moesten uitvoeren, is eindelijk beëindigd. De laatst overblijvende dierententoonstelling met papegaaien wordt ook op een latere datum stopgezet, volgens de woordvoerder van het park. PETA bejubelt het besluit van het pretpark om een toekomstgericht concept uit te voeren. Vanaf juli zal een uitstekende tentoonstelling, die geen gebruik zal maken van dieren, de kinderen amuseren.

Nederland heeft reeds in 2015 het gebruik van dieren in circussen verboden en de rest van nu steeds meer mensen zich realiseren dat het gebruik van dieren voor vermaak een ouderwets en wreed concept is, volgt de rest van de wereld. Afgelopen maand gaf ’s werelds grootste circus, Ringling Bros. uit de VS, na 146 jaar zijn laatste show als gevolg van teruglopende bezoekersaantallen. Tot de allerlaatste show werden leeuwen en tijgers met de zweep door de arena gedreven. Het beroemde Duitse Circus Roncalli heeft in april 2017 bekend gemaakt dat het in de komende jaren haar dierententoonstelling zal beëindigen en in de toekomst een programma zonder dieren zal presenteren.

Elk circus dat nog steeds afhankelijk is van dieren voor vermaak zal nauwelijks economisch rendabel blijven. Dus, zorg ervoor dat je alle attracties die dieren gebruiken voor vermaak, of u nu thuis of in het buitenland bent, vermijdt.

Wat jij kunt doen:

Neem een kijkje op onze website voor meer informatie en tips over wat jij kunt doen voor dieren die worden gebruikt voor entertainment en deel onze informatie met vrienden en familie.