PETA Duitsland onthult enorme wreedheid tegen olifanten in een Duitse dierentuin

Geplaatst op door Yvonne Lemmen

In een schokkende video van PETA Duitsland werd vastgelegd hoe werknemers in een Duitse dierentuin gebruik maken van zwepen, olifantenhaken, en zelfs, in één geval, een vuist om olifanten te dwingen circustrucs uit te voeren om de bezoekers te vermaken.

Olifanten-expert Carol Buckley, wie de beelden geëvalueerde, legde uit dat er maar een enkel doel is voor deze systematische mishandeling, waarbij de werknemers volwassen en baby-olifanten straffen voor de kleinste ogenschijnlijke overtredingen, en dat is hen trucjes te leren. Daarnaast kan het zorgen voor langdurige trauma’s.

In de natuur lopen olifanten lange afstanden, zwemmen, onderzoeken, spelen en genieten ze van complexe sociale relaties, maar in sombere dierentuinen wordt het de olifanten onmogelijk gemaakt om ook maar iets te doen wat natuurlijk of belangrijk voor hen is. Olifanten in dierentuinen leven over het algemeen minder dan de helft zo lang als hun wilde soortgenoten.

PETA Duitsland heeft een klacht ingediend bij de plaatselijke rechtshandhavinginstanties, en vraagt dat de olifantententoonstelling en het fokprogramma van de faciliteit worden gesloten. U kunt helpen een einde te maken aan wreedheden zoals deze door te weigeren om dierentuinen, circussen, of andere attracties die olifanten voor menselijk vermaak in gevangenschap houden te bezoeken.