Ons werk in India

Geplaatst op door Melissa van den Aarssen

Animal Rahat – een levensreddende organisatie die wordt ondersteund door PETA – is in 2003 opgericht om de ellende van ossen, ezels en andere werkende dieren in India te verlichten. De activiteiten van de groep zijn uitgebreid met informatieprogramma’s voor gemeenschappen, medische zorg en sterilisatie voor ‘honden uit de buurt’ en noodreddingen van ontelbare dieren die vastzitten in moeilijke situaties.

3 augustus 2023

Paard gespietst op hek

PETA India heeft een klacht ingediend bij de politie van Kolkata nadat een 2-jarig paard was gespietst op een hek bij de Maidan, naar verluidt toen hij voedsel probeerde te pakken, waarbij hij een grote wond in zijn maag opliep waardoor zijn ingewanden naar buiten kwamen.

In de klacht vertelt PETA India dat Radhika Bose, hoofd van de CAPE Foundation, na het bekend worden van de verwonding, contact opnam met de West Bengal Animal Resources Development Department (ARDD) en de politie om hun dringende hulp in te roepen. De agenten gaven opdracht om het paard naar het Belgachia Veterinary Hospital te brengen, omdat geen enkele ARDD-dierenarts zich meldde om het paard ter plekke te behandelen. Als gevolg hiervan werd het paard op een vrachtwagen geladen en naar het ziekenhuis vervoerd (dat ongeveer 10 kilometer van de plaats van het incident ligt) zonder verdoving, waardoor zijn toestand verslechterde en hij extreme leed.

11 juli 2023

De grote verhuizing van 2023 voor Animal Rahat

Animal Rahat, gesteund door het Global Compassion Fund, heeft alle hulp nodig om zo’n 200 dieren in India te verhuizen nadat het Hooggerechtshof van dat land heeft bepaald dat het land waar het zusterreservaat is gevestigd deel moet gaan uitmaken van een beschermde olifantencorridor. De groep heeft maar een paar weken om de dieren veilig te verhuizen en hun verzorging op een nieuwe locatie te regelen – en dat midden in het moessonseizoen!

16 mei 2023

Alle dieren in beslag genomen in het Karur Latha Circus

Na een klacht van PETA India namen de autoriteiten een kameel, een pony, drie honden, een babymakaak en een geit in beslag die leden aan verwaarloosde wonden. Donateurs van het Global Compassion Fund hielpen PETA India om te regelen dat ze naar een permanent opvangtehuis konden gaan, waar ze kunnen herstellen van het trauma van hun vreselijke leven in het circus.

27 februari 2023

Kerala Tempel viert ‘Nadayiruthal’ van levensechte mechanische olifant geschonken door PETA India

Naar aanleiding van de belofte van de Irinjadappilly Sree Krishna Tempel om nooit levende olifanten of andere dieren te houden of te huren voor rituelen, festiviteiten of andere doeleinden, schonk PETA India een verbazingwekkende levensechte mechanische of ‘robot’-olifant, liefdevol Irinjadappilly Raman genoemd, die nu zal helpen om ceremonies in de tempel op een veilige en diervriendelijke manier uit te voeren.

24 oktober 2022

Dieren in beslag genomen bij Ajanta Circus na klacht PETA India

De politie van Ranchi heeft een inval gedaan in het circus, verschillende dieren in beslag genomen en een first information report tegen de eigenaar geregistreerd. De dieren die bij de inval in beslag werden genomen – drie volwassen keeshonden, drie puppy’s en een bruine hengst – worden onderzocht op gezondheidsproblemen en zullen worden gerehabiliteerd door PETA India.

28 juli 2022

PETA India brengt nieuwe e-karavaan in Victoriaanse stijl naar Kolkata ter vervanging van paarden die toeristen vervoeren.

PETA India en partners van de CAPE Foundation toonden een nieuwe elektrische koets in Victoriaanse stijl die de paardenvoertuigen in Kolkata zou kunnen vervangen, zoals Mumbai dat al heeft gedaan.

3 augustus 2021

Het levensbelangrijke werk van Animal Rahat voor slachtoffers van ongekende overstromingen

De recente historische overstromingen in de staat Maharashtra hebben veel dieren in gevaar gebracht. Honderden dieren hebben geen voedsel kunnen bereiken en er is niemand om ze te voeden, maar op dit moment is Animal Rahat – een door PETA ondersteunde organisatie – ter plaatse om ze te voorzien van voedsel en diergeneeskundige zorg.

1 augustus 2021

PETA India ontdekt wrede ritten met paardenkarren in Kolkata

PETA India heeft ontdekt dat paarden in Kolkata die worden gedwongen om koetsen te trekken voor plezierritjes met toeristen ernstig ondervoed zijn en dringend diergeneeskundige zorg nodig hebben. Het rapport is voorgelegd aan de regering van West-Bengalen voor onmiddellijk ingrijpen.