PAUL MCCARTNEY SPREEKT ‘GLAZEN MUREN’ VIDEO IN

Geplaatst op door Debra Wolford

De door Paul McCartney ingesproken, schokkende video van PETA, haalt haar inspiratie uit het meest bekende citaat in de dierenrechtenbeweging en biedt een blik achter de muren van slachthuizen, de vee-industrie, het transport van levende dieren en de visserij-industrie.

Door zich aan te sluiten bij PETA om de indrukwekkende video, getiteld “Glazen muren”, te produceren helpt Paul McCartney om het verschrikkelijke misbruik bloot te leggen dat dieren in de vlees- en zuivelindustrie ondergaan om consumenten te voorzien van goedkope hamburgers, worsten en andere producten. Daarnaast benadrukt hij de enorme belasting op het milieu waarvoor de vleesindustrie direct verantwoordelijk is.

Miljarden individuele dieren worden jaarlijks op gewelddadige wijze geslacht voor hun vlees – terwijl anderen bijna hun hele leven opgesloten zitten en wegkwijnen in vieze en krappe omstandigheden, waar ze gedwongen worden eindeloze voorraden eieren of liters melk te produceren.

“Glazen muren” graaft dieper in de vlees- en zuivelindustrie dan iedere andere video die we eerder geproduceerd hebben.

De video bevat live-opnames van koeien, kippen, schapen en andere dieren die worden mishandeld in de vee-industrie in heel Europa en de rest van de wereld – dieren die allemaal pijn voelen, net zo bang zijn gedood te worden als u en ik, en die door liefhebbende moeders ter wereld gebracht werden, uitsluitend zodat ze op een dag gedood en opgegeten kunnen worden.

Deze video duurt slechts enkele minuten, maar meeste dieren ondergaan dit soort misbruik hun hele leven.