Ree onthoofd in Drenthe: tot €1.000 uitgeloofd voor het vinden van de dader

Geplaatst op door PETA Nederland

Na de gruwelijke ontdekking van het afgehakte hoofd van een jonge ree in Drenthe op 16 mei, looft PETA Nederland een beloning uit tot €1.000 voor informatie die kan leiden tot de arrestatie en veroordeling van de persoon die verantwoordelijk is voor deze verschrikkelijke wreedheid.

Untitled design (31)

De manier waarop het hoofd van het lichaam was verwijderd maakt duidelijk dat het niet om het werk van een roofdier gaat, maar om een harteloze daad van een mens. De jachtvereniging in de buurt van het plaats delict, ontkent enige verantwoordelijkheid voor de onthoofding.

Geschiedenis heeft uitgewezen dat mensen die wreedheden tegen dieren begaan, daarna vaak overstappen naar mensen. Gevallen van wreedheid naar dieren komen voor op de strafbladen van vele serieverkrachters en –moordenaars omdat mensen die voldoening krijgen uit het martelen van mensen, vaak beginnen bij  dieren omdat zij de dader niet kunnen melden of aangeven.

Het is van uiterst belang dat iedere gemeenschap die met sadistische en gewelddadige acties zoals deze te maken krijgt, zich inzet om de daders te vinden zodat hij of zij veroordeeld kan worden. Dierenbeulen zijn een gevaar voor iedereen: ze botvieren hun eigen problemen op wie er dan ook voor handen is – mens of dier – en ze moeten worden gepakt voordat ze nogmaals toe kunnen slaan.

We vragen iedereen die informatie over deze zaak heeft contact op te nemen met de dierenpolitie in Noord-Nederland op het nummer 144.