The Spy Who Loved Animals? Sir Roger Moore spreekt zich uit voor orka Morgan

Geplaatst op door PETA Nederland

Sir Roger Moore heeft een bericht voor toeristen deze zomer: ga niet naar Loro Parque of andere parken die orka’s gevangenhouden.

Sir-Roger-Moore-StarMax-870x420© StarMax Inc.

Nadat een incident op camera werd vastgelegd, waarbij de in gevangenschap levende orka Morgan levenloos op een betonnen oppervlakte ligt – wat sommigen zien als een zelfmoordpoging – heeft de legendarische James Bond acteur zich uitgesproken tegen de parken die deze intelligente dieren opsluiten.

Sir Roger schreef:

Hoe veel langer moeten enorm intelligente en zelfbewuste individuen als Morgan lijden voordat we begrijpen dat andere soorten niet op deze aarde zijn voor ons vermaak? Het is duidelijk voor iedereen die een stel hersenen en een gram aan medeleven heeft dat zeedierenparken niets meer zijn dan betonnen gevangenissen die opgesloten zeedieren een levenslange lijdensweg bezorgen. Orka’s in deze faciliteiten worden iedere dag gedwongen te zwoegen en keer op keer dezelfde eindeloze taken uit te voeren zonder hier een keuze in te hebben of een manier om te ontsnappen – hoe ongelofelijk miserabel hun leven moet zijn. De enige manier om het gevangenschap van orka’s en andere zeedieren te beëindigen is door weg te blijven en u uit te spreken tegen de faciliteiten die hen gevangen houden – en ik spoor iedereen aan zich bij mij aan te sluiten om precies dit te doen.

Morgan-with-rake-marks-770x401

Morgan is gezien met zichtbare schrammen, waarschijnlijk door agressie van haar mede-orka’s.

Morgan werd in het wild geboren maar wordt al jarenlang vastgehouden en gedwongen op te treden in Loro Parque in Tenerife, Spanje. De veel gedeelde video van vorige week is slechts het meest recente bewijs van haar nood en laat zien dat ze wanhopig is weer terug te keren naar haar thuis, de oceaan, die ze zich herinnert en mist.

Wanneer u op vakantie gaat, blijf dan uit de buurt van zeedierenparken en andere attracties die dieren uitbuiten voor winst. Kom in actie voor Morgan door naar de Spaanse ambtenaren te schrijven en haar vrijlating te eisen.