THANDIE NEWTON: WAAROM HET MOEDERSCHAP BETEKENDE DAT ZE VEGANIST MOEST WORDEN

Geplaatst op door Debra Wolford

“Als een moeder kan ik mij niet voorstellen hoe het zal zijn als mijn kinderen bij mij weggehaald zouden worden”, zegt Thandie Newton in haar nieuwe video voor PETA – een gedachte waar alle ouders zich in zouden moeten kunnen vinden.

Maar zoals de BAFTA-winnares en actrice in films zoals Crash en The Pursuit of Happyness uitlegt, is dit wat er dagelijks gebeurt in de zuivelindustrie.

Bekijk haar video om meer te weten te komen:

In de zuivelindustrie worden pasgeboren kalveren weggehaald bij hun moeders zodat de melk die voor hen bedoelt is door mensen gekocht en gedronken kan worden. De ontzette moeders loeien vaak dagenlang voor hun gestolen baby’s.

Mannelijke kalveren worden beschouwd als bijproducten van de zuivelindustrie en lopen de kans om kort na de geboorte door het hoofd geschoten te worden of veroordeeld te worden naar een erbarmelijk kort leven, alvorens gedood en vermalen te worden tot kalfsvlees. Voor het merendeel van de vrouwelijke kalveren wacht hetzelfde lot als dat van hun moeders: stelselmatige, kunstmatige inseminatie totdat hun lijven instorten en ze geslacht worden voor goedkoop vlees.

Het maakt geen verschil of u nu “weidemelk” of “biologische” melk koopt. De fundamentele productiehandelingen blijven hetzelfde – voor elk pak dat u koopt is ergens een baby koe weggegrist van een diepbedroefde moeder.

Als een moeder van drie kinderen kan Thandie deze wreedheid niet verdragen. Dat is waarom zij de producten die afkomstig zijn van deze wrede industrie afwijst en in plaats daarvan plataardige melk drink zoals soja-, amadel-, hazelnoot-, rijst-, kokos- of – haar persoonlijke favoriet – havermelk.