Waarom PETA wilt dat kinderen verbannen worden van stierenvechten

Geplaatst op door Melissa van den Aarssen

Wist je dat een Spaanse managementfirma van stierenvechten gratis kaartjes voor stierengevechten promoot voor kinderen jonger dan 8 jaar? Dit is een wanhopige poging om meer toeschouwers te trekken naar de barbaarse slachting van stieren in de Maestranza in Sevilla.

Jo-Anne McArthur / We Animals Media

Omdat gewetenloze bedrijven op jonge mensen azen, dringt PETA er bij de burgemeester van Sevilla, José Luis Sanz Ruiz, op aan om kinderen te beschermen door hen te verbieden stierengevechten bij te wonen.

Kinderen zouden GEEN getuige mogen zijn van geweld

Het Comité voor de Rechten van het Kind van de Verenigde Naties – waarvan Spanje de conventie heeft geratificeerd – erkent de impact die het zien van geweld tegen dieren kan hebben op kinderen:

“Kinderen moeten worden beschermd tegen alle vormen van fysiek en pshychologisch geweld en tegen blootstelling aan geweld, zoals huiselijk geweld of geweld dat wordt toegebracht aan dieren.”

– Het Comité van de Rechten van het Kind van de Verenigde Naties

Kijken naar dieren die worden gedood voor menselijk vermaak kan beïnvloedbare jongeren diep verstoren en hen ongevoelig maken voor dierenleed. Het kan hen leren dat het leven van anderen niet waardevol is en dat het acceptabel – zelfs plezierig – is om anderen pijn te doen en te kwellen.

stier gewond tijdens stierengevecht© Tras los Muros

In een typisch stierengevecht steken aanvallers te paard lansen in de rug en nek van de stier, voordat anderen banderillas in zijn rug steken.

Uiteindelijk, wanneer de stier zwak wordt door bloedverlies, verschijnt er een matador die het dier probeert te doden door een zwaard in zijn longen te steken of, als dat niet lukt, zijn ruggenmerg door te snijden met een mes.

Wat je kunt doen

Ga nooit naar een stierengevecht en roep iedereen die je kent op om ver weg te blijven van deze bloederige en archaïsche spektakels.

Doe alsjeblieft ook mee aan onze campagne om een einde te maken aan barbaarse stierengevechten en stierenrennen: