Waarom vegan worden je goede voornemen zou moeten zijn voor 2019

Geplaatst op door Debra Wolford

Het nieuwe jaar zit vol nieuwe mogelijkheden, en goede voornemens bieden een kans om iets fantastisch te bereiken in de komende 12 maanden. Waarom zou je in 2019 geen eenvoudige maar invloedrijke stap zetten voor dieren, onze planeet en jezelf?

Dieren kunnen pijn, plezier, angst en liefde voelen, en zij waarderen hun leven net zoals wij dat doen. Toch worden er jaarlijks miljarden gemarteld en gedood voor hun vlees of huid.

De vlees-, vis-, eier- en zuivelindustrieën zijn een nachtmerrie voor dieren, die eerder als een verzameling lichaamsdelen dan als bewuste individuen worden behandeld. Hun ellende zal jaar na jaar blijven aanhouden tenzij we in actie komen.

Of vooroordelen nu gebaseerd zijn op ras, geslacht, seksuele geaardheid of soort, ze zijn altijd moreel onaanvaardbaar. Als we geen hond zouden eten, waarom dan wel een varken? Dieren zijn geen gebruiksvoorwerpen om te worden uitgebuit en gedood, en ze moeten de vrijheid hebben om hun eigen leven te leiden en hun jongen groot te brengen zonder te worden mishandeld.

Een barmhartige vegan levensstijl is de voor de hand liggende keuze voor mensen die zich zorgen maken over dierenmishandeling, klimaatverandering of hun eigen gezondheid. Deze keuze wordt elke dag populairder, en als gevolg daarvan zijn er genoeg vegan opties in restaurants, supermarkten en winkelstraten. Door onze 30-daagse vegan eed te tekenen maak je kennis met de nieuwste en beste ontdekkingen in de vegan wereld.

Waarom zou je van 2019 niet het jaar maken waarin je stopt met het eten van dieren?

Je helpt niet alleen om dierenuitbuiting te beëindigen, maar ook om je eigen gezondheid te verbeteren en het milieu te beschermen.

Gedurende de eed sturen we je elke week maaltijdplannen, recepten en tips voor het eten van een uitgebalanceerd dieet, het kiezen voor vegan kleding en dierproefvrije cosmetica en het tonen van medeleven voor dieren op andere vlakken van je leven. We helpen je bij elke stap.

In tegenstelling tot het sportschoolabonnement van vorig jaar, dat je maar al te vaak vergat, is dit een goed voornemen waar je je aan wilt houden!