Famke Janssen is een ‘Engel voor Dieren’ in nieuwe sexy reclame

Geplaatst op door PETA Nederland

Famke Janssen heeft een sensuele Bond-girl gespeeld in GoldenEye, een transsexuele femme fatale in de Amerikaanse hitserie Nip/Tuck en de sexy superheldin Jean Grey in de X-Men Trilogie (naast de andere “mutanten” Hugh Jackman en Halle Berry). In haar nieuwste “film” toont de sexy actrice, naast haar schattige tegenspeler en maatje de hond Licorice (Dropje), haar engelachtige vleugels en “vliegt” ze in actie voor dieren in de nieuwste advertentie in deze populaire campagne “Wees een Engel voor Dieren”.

Famke Janssen PSA

Famke, ook te zien in de films Made, House on Haunted Hill, Rounders en nog veel meer, zorgt er voor dat haar hond Licorice als een ster wordt behandeld, maar veel andere huisdieren hebben minder geluk. Elke dag lijden miljoenen katten en honden door wreedheid en verwaarlozing.

Met uw hulp kan dat voorkomen worden. Klaar om uw “engelenvleugels” te verdienen? Hier zijn wat tips om een engel te zijn voor dieren:

Laat uw huisdier steriliseren of castreren. Het belangrijkste dat we kunnen doen is huisdieren laten steriliseren. Hierdoor wordt de overbevolking tegengegaan, die veel leed en dood veroorzaakt.

Sta stil bij een boom. Loop minstens eenmaal per dag een flink eind met uw hond. Gebruik een tuig dat de nek spaart in plaats van verstikkende, prikkende of andere “corrigerende” hondenriemen en let erop dat uw hond altijd een identificatieplaatje of -koker draagt. Houd uw hond niet de hele dag in een kist of kooi – dat is geen leven voor uw “beste vriend”.

Plan “quality time”. Ja, er zit een bont kopje tussen u en uw tv-programma, maar dat kopje heeft de hele dag zitten wachten op een krabbel achter zijn oren. Duw uw hond of kat niet aan de kant, maar kom van de bank om met uw vriendje te spelen.

Kondig een “winterstop” af voor dieren. Tijdens de koude wintermaanden kunnen honden die buiten worden gehouden lijden aan bevriezing, ondervoeding en uitdroging door bevroren water. Ook kunnen ze last hebben van stress en van eenzaamheid. Moedig hun bazen aan de honden binnen te halen en voldoende water en voeding te geven.

Meld dierenmishandelingen. Als u denkt dat een dier wordt mishandeld of verwaarloosd, is het belangrijk om stappen te ondernemen. Uw betrokkenheid kan zijn enige hoop zijn. Voor meer informatie over wat u kunt doen als u getuige bent van dierenmishandeling kunt u contact opnemen met de plaatselijke dierenbescherming of de politie.

Adopteer een asieldier. Ga niet direct naar de dierenwinkel of een fokker voor een huisdier. Degenen die miljoenen honden en katten fokken voor winst werken mee aan de overbevolking van deze huisdieren. Elke gefokte pup of kitten betekent een plek minder voor een wanhopige hond of kat in een asiel of op straat. Dus als u tijd en geld hebt of iemand kent die dat heeft, haal dan een dier uit het asiel en red een leven!

Wilt u meer doen om dieren te helpen? Meld u aan als vrijwilliger!