Filmmaker en fotograaf Jack Harries onthult de toeristische valkuilen die dieren mishandelen

Geplaatst op door Yvonne Lemmen

Reizigers horen bewust te zijn van de wreedheid achter toeristische activiteiten die dieren uitbuiten, van zwemmen met dolfijnen tot ritjes met olifanten.

Filmmaker en fotograaf Jack Harries deelt inspirerende video’s met zijn miljoenen volgers en nu werkt hij met PETA samen om de wrede dieren-uitbuitende toeristische attracties te onthullen die reizigers moeten vermijden.

Op vakantie komen we vaak dierenattracties tegen – waaronder olifantentochten, marineparken en dierentuinen langs de weg. Velen klinken aantrekkelijk voor mensen die graag in het gezelschap van dieren zijn, maar zoals Jack uitlegt, zijn het de dieren die de prijs betalen omdat toeristen verlangen naar een ontmoeting met hen:

“Dieren zullen blijven lijden zolang toeristen tijdens hun vakantie voor deze dierenmishandelende activiteiten betalen. … Denk eraan: een moment van genot voor ons kan voor hen een leven van ellende betekenen.”

Bewust zijn van het misbruik dat schuilgaat achter dierenattracties, stelt ons in staat om weloverwogen keuzes te maken wanneer we op vakantie zijn en helpt een einde te maken aan de wreedheid, door te weigeren om het te steunen: