Zo koop je ethische mode

Geplaatst op door Yvonne Lemmen

Ieder jaar worden miljoenen dieren gedood om aan de vraag naar snel wisselende collecties te voldoen. Van koeien die worden gedwongen om honderden kilometers te lopen om gedood te worden voor hun huid tot de nertsen en vossen die worden opgesloten in kleine metalen kooien in smerige bontfokkerijen, elk levend wezen dat wordt gedood voor iets onbenulligs als een modeaccessoire ondergaat immens leed.

PETA en onze internationale zusterorganisaties hebben enorme vooruitgang geboekt wat betreft de publieke aandacht voor de mishandeling van dieren in de mode-industrie. De baanbrekende ontmaskering van de donsindustrie heeft geholpen om miljoenen mensen over de hele wereld ervan op de hoogte te stellen dat vogels levend geplukt worden voor hun veren. Dit schokkende beeldmateriaal waarin te zien is dat schapen worden mishandeld terwijl ze worden geschoren, heeft veel mensen zich tegen wol doen keren.

Schapen geschopt, gestompt en verminkt voor wol

Dankzij de groeiende bewustwording van dit soort kwesties onder consumenten beginnen meer bedrijven op te letten en alternatieven zonder wreedheid aan te bieden. Niet alleen zelfstandige vegan ontwerpers en ondernemers bieden hippe producten aan zoals leervrije schoenen en horloges, ook grote merken volgen de trend.

Jij kunt helpen om een verschil te maken voor dieren door te kiezen voor kleding en accessoires zonder wreedheid.

Raadpleeg de 'PETA-Approved Vegan'-lijstBekijk de lijst met retailers die geen angora verkopen