Zoon van Cecil de leeuw in Zimbabwe gedood door jagers

Geplaatst op door Yvonne Lemmen

 

De media hebben gerapporteerd dat een leeuw genaamd Xanda is beschoten en gedood door jagers toen hij buiten het beschermde gebied van Hwange National Park in Zimbabwe liep.

Trofeeënjachttours zijn niets meer dan kant en klare slachtvakanties voor bekrompen, wrede mensen. Xanda – wie pas zes jaar oud was toen ze genadeloos werd neergeknald – was de oudste en langst overlevende welp van Cecil, wiens dood in 2015 aan de handen van jagers wereldwijd werd afgekeurd. Leeuwen hebben in de afgelopen 100 jaar maar liefst 90 procent van hun wereldwijde populatie verloren, en helaas maakt Xanda inmiddels deel uit van die statistiek.

U kunt leeuwen helpen

Alhoewel Xanda’s dood blijkbaar legaal was omdat ze ouder was dan 6 jaar oud en buiten het nationale park gelopen was, is de trofeeënjacht absoluut immoreel en het wordt de hoogste tijd dat deze barbaarse praktijk wordt afgeschaft.

De trofee jacht is een grote zaak in Afrika, waar rijke privé landeigenaren de jagers in staat stellen om te kunnen betalen voor het doodschieten van niet alleen leeuwen, maar ook olifanten, luipaarden, neushoorns, giraffes, zebra’s, nijlpaarden, herten en antilopen – velen van hen zijn zeldzaam of bedreigd. Omdat deze dieren zich meestal begeven in omheinde gebieden zijn ze nooit in staat om te ontsnappen, terug te vechten of te overleven en nog velen meer ondergaan een trage, pijnlijke dood wanneer ze niet onmiddellijk worden gedood.

Stuur alstublieft een kort bericht naar de President van Zimbabwe en verzoek hem, via onze zusterorganisatie in het Verenigd Koninkrijk, te weigeren dat harteloze buitenlanders de wilde dieren in Afrika doden.