L’Oréal Group verbiedt kwasten van dierenhaar na aandringen van PETA US

L’Oréal Group verbiedt kwasten van dierenhaar na aandringen van PETA US

Amsterdam – Nadat PETA US en bijna 80.000 leden van het publiek er bij Baxter of California (dat eigendom is van L’Oréal Group, het grootste cosmetica- en schoonheidsbedrijf ter wereld) op aandrongen om dassenhaarkwasten te verbieden, stemde L’Oréal Group ermee in om alle dierenhaar in de ban te doen, waaronder van dassen en geiten. Als dank heeft PETA US het Franse bedrijf een doos heerlijke vegan bonbons gestuurd.

“Elke kwast van dassen- of geitenhaar vertegenwoordigt een gevoelig dier dat een gewelddadige dood is gestorven”, zegt Mimi Bekhechi, campagne-adviseur van PETA. “PETA juicht het medelevende voorbeeld van L’Oréal Group toe en roept andere retailers op om dit voorbeeld te volgen en enkel en alleen diervrije kwasten aan te bieden waar niemand voor is gestorven.”

Een onthullende videoreportage van PETA Azië over de Chinese dassenkwasthandel onthulde dat wilde dassen worden gevangen of gefokt en worden opgesloten in kleine draadgazen kooien op fokkerijen. Aan het einde van hun korte, ellendige leven worden ze door werknemers geslagen en wordt hun de keel afgesneden voor kwasten die worden gebruikt voor schilderen, make-up of scheren. Een dier in de video bleef een minuut lang bewegen nadat zijn keel was doorgesneden.

Een PETA-reportage over de geitenhaarhandel onthulde dat werknemers geiten castreerden, hun oren verminkten, grote delen van hun huid afsneden tijdens het scheren en hun wonden dichtnaaiden met naald en draad – dit allemaal zonder pijnstillers. Fokkers gaven toe dat na het scheren veel geiten sterven door blootstelling aan koude wind en regen. Een werknemer zei dat in slechts één weekend 40.000 geiten waren gestorven door blootstelling aan de weerselementen.

L’Oréal Group is een van de bijna 100 merken – waaronder Procter & Gamble, Morphe, Cult Beauty en NARS – die dassenhaarkwasten hebben verboden na gesprekken met PETA en haar internationale zusterorganisaties.

Ga voor meer informatie naar PETA.nl of volg de groep op FacebookTwitter of YouTube.

Contact:
Sascha Camilli +44 (0) 20 7923 6244; [email protected]

#