4 fantastische veganistische jackfruit recepten

Geplaatst op door Annemarijn Van Osch

Jackfruit is een van de meest besproken ingrediënten van het moment en wij begrijpen waarom. Het is echt een wonderbaarlijk stuk fruit. Het kan zowel aan de takken als de stronk van bomen groeien en het kan tot wel 45 kilo wegen.

Jackfruit is een veelzijdig stuk fruit

De binnenkant van de jackfruit bestaat uit duizenden bloemblaadjes die aan elkaar vast zijn gaan zitten. Deze omringen de zaden, wat het fruit zelf is. Er zijn zowel verse als geblikte versies verkrijgbaar.

En als je het op de juiste manier bereidt heeft het een overheerlijke ‘vlezige’ textuur – zonder enige wreedheid. Geen wonder dat veganisten er geen genoeg van kunnen krijgen!

Dit zijn vier recepten van Nederlandse bloggers die essentiële jackfruit-inspiratie bieden. Waar wacht je nog op?

Pulled No-Pork door SquatCilla

BBQ pulled jackfruit veganistisch receptSquatCilla

Dit no-pork recept is 100 procent diervriendelijk en ongelofelijk lekker. Het is de ideale maaltijd voor een feestje, aangezien je zelfs vleeseters kunt overhalen met deze textuur!

Jackfruit Bagels door Plantaardigheidjes

jackfruit bagel recept nederlandPlantaardigheidjes

Waarom zou je dit veelzijdige fruit niet op bagels beleggen? Een variatie op de BBQ-versie, met wat extra smuk. We wedden dat je dit in een keer op kan eten.

Mexicaans Draadjesvlees met Ogenbonen door Vegetus

veganistisch recept jackfruit draadjesvlees Vegetus

Een ongebruikelijk maar verrukkelijk Mexicaans gerecht dat de jackfruit op een hele andere manier gebruikt. Maar het is minstens zo lekker!

Barbecue Jackfruit door De TofuTwins

jackfruit bbq recept veganistisch nederlandTofuTwins

Deze tweeling laat ons dubbel zien met hun geweldige barbecue jackfruit recept.


Op welke manier eet jij het liefst jackfruit? Laat het ons weten door ons te tweeten via @PETANederland.

Deze veganistische recepten worden gegarandeerd door iedereen geliefd en ze zijn fool-proof. Ben je klaar om meer veganistische recepten te bereiden? Download ons gratis veganistisch starterspakket om van start te gaan!