9 vegan etenswaren die je al in huis hebt

Geplaatst op door Debra Wolford

Overstappen op vegan eten is een geweldige kans om creatiever te worden in de keuken.

Maar als je net begint met plantaardig eten kan het een opluchting zijn om je te realiseren dat je waarschijnlijk al je hele leven vegan eten hebt gegeten zonder het je te realiseren!

Hieronder vind je slechts een aantal favoriete basislevensmiddelen die geen dierlijke producten bevatten:

Boterhammen met pindakaas

Een maaltijd die binnen enkele minuten klaar is, geen spoor van dierenleed bevat en heel betaalbaar is. Het is geen wonder dat zuinige studenten en hongerige mensen met haast hiervan houden.

Friet

We beweren niet dat gefrituurde stukjes aardappel bestrooid met zout en in vegan mayo – bijvoorbeeld Mayolijn – gedipt, gezond zijn, maar je kunt niet altijd een engeltje zijn, toch?

Hummus

Wie houdt er nou niet van hummus? Je kunt het overal kopen en het past vrijwel overal bij: pitabroodjes, salade, chips, worteltjes, falafel of zo uit het kuipje. Omdat er sesamzaden en kikkererwten in zitten, heeft het ook nog eens een hoog eiwitgehalte.

Tomatensoep

Deze soep is een echte klassieker, zowel uit blik (let goed op de ingrediënten) als zelfgemaakt. Hier is een heel eenvoudig recept om het zelf te maken.

Muesli

Veel Nederlanders beginnen hun dag met muesli. Maak het extra gezond door een scheutje soja- of amandelmelk, een banaan en wat gedroogd fruit toe te voegen.

Koekjes

Wie had er verwacht dat Time Out en Oreos ‘zomaar vegan’ zijn?! Veel andere koekjes zijn ook vegan – controleer voor de zekerheid de verpakking voordat je iets koopt.

Fruitsalade

Er zijn maar weinig toetjes die net zo makkelijk te bereiden zijn – of net zo gezond! Kies en snijd je favoriete verse fruit, gooi het in een kom en klaar is kees.

Spaghetti

Maak een vegan bolognesesaus, roer wat vegan pesto erdoor of pak een potje tomatensaus en bestrooi het met wat verse kruiden. Bonuspunten als je het kunt opeten zonder saus op je kin te krijgen.

Bamischijven

Veel bamischijven in de supermarkt zijn tegenwoordig vegan. Combineer ze met Mayolijn als je het bij de hand hebt, want die is ook vegan, wat betekent dat je zonder schuldgevoel van een typisch Nederlandse snack kunt genieten!


Kijk maar – vegan eten is makkelijk! Als je op zoek bent naar meer tips over eten zonder dierenleed, bestel dan nu een gratis vegan startpakket.