PETA’s gids om tijdens zelf-isolatie dagelijks dieren te helpen

Geplaatst op door Lydia Smyth

Vanwege de piek in het aantal coronavirusgevallen zitten velen van ons nu in zelf-isolatie of doen we aan sociale onthouding. Maar dat we thuis moeten blijven betekent niet dat we moeten stoppen met het opkomen voor dieren. Integendeel, het is een ideale gelegenheid om onszelf en anderen te informeren over dierenzaken.

Documentaires, boeken, podcasts – noem het maar op, het komt allemaal aan bod om je te helpen actief te blijven. Hier is onze dagelijkse gids:

Dag 1
Bereid je voor. Geluk is een buik vol met lekker eten, en dat hoeft absoluut niet duur te zijn! Zorg ervoor dat je jouw favoriete eten en basisproducten bij de hand hebt en bekijk ons blog met vijf vegan maaltijden die je klaar kunt maken voor minder dan € 5:

Dag 2
Word creatief: maak je eigen gezichtsmasker met een vegan boodschap en draag het tijdens videovergaderingen.

Dag 3
Bekijk Earthlings en de andere inspirerende documentaires op onze lijst.  Je kunt zelfs een Netflix-feestje organiseren met vrienden die ook thuisblijven.

Dag 4
Ga naar PETA’s Actiecentrum en zet je naam onder al onze meest recente petities en andere acties om dieren te helpen. Misschien heb je nooit eerder tijd gehad om ze allemaal te ondertekenen, maar nu wel! Van honden die gedood worden in Roemenië tot muizen die worden gebruikt in wrede experimenten, duizenden dieren hebben nu jouw hulp nodig. Laten we eens kijken hoelang het duurt om alle acties te voltooien.

Dag 5
Kom meer te weten over hoe het eten van vlees de mensheid schaadt.  Vertel het aan je vrienden en moedig ze aan om ons gratis vegan startpakket te bekijken.

Dag 6
Kant-en-klaarmaaltijden beu? Probeer eens iets nieuws te koken!  Onze zelfisolatiefavoriet is deze lekkere vegan curry van Lisa Goes Vegan.

Dag 7
Start met de voorjaarsschoonmaak van je garderobe. Als je bijvoorbeeld nog oude lederen tassen hebt, overweeg dan om ze te vervangen door een trendy vegan artikelen en bekijk ons blog om meer te weten te komen over vriendelijkere kledingopties waarvoor geen dieren worden geschaad.

Dag 8
Je besteedt waarschijnlijk veel meer tijd aan sociale media dan normaal. Waarom gebruik je die tijd niet ten voordele van dieren? Lees ook onze tips over activisme voor meer suggesties voor snelle en eenvoudige acties voor dieren.

Dag 9
Sluit je aan bij het actieteam van PETA om stelling te nemen voor dieren tijdens de pandemie en daarna. We zullen elke dag meer manieren delen om in actie te komen, dringende meldingen en belangrijk nieuws aan je toesturen en tips geven over het verbeteren van dierenlevens.

Dag 10
Ondanks de vele verstoringen en gezondheidsmaatregelen waar we nu allemaal mee te maken hebben, vertraagt PETA’s baanbrekende werk voor dieren – waaronder online belangenbehartiging, wetenschappelijk onderzoek en onthullende reportages – niet! We zijn nog steeds actief bezig met het helpen van dieren, 24 uur per dag, zeven dagen per week. Hoelang het ook duurt om de coronaviruspandemie te boven te komen, dieren zullen onze hulp nog steeds nodig hebben. Jouw steun en medeleven zijn van groot belang voor alle dieren, ook voor wij bij PETA.