VIDEO: Wil je echte Halloweenhorror? Kom meer te weten over de veeteelt

Geplaatst op door Debra Wolford

De vlees-, eier- en zuivelindustrieën willen dat je hun verhalen over ‘blije’ dieren gelooft, maar deze schokkende nieuwe video laat de echte terreur zien die achter elke intensieve veehouderij schuilgaat.

De video, gemaakt door PETA Duitsland in samenwerking met Filmakademie Baden-Württemberg, wordt in verband met Halloween uitgebracht als herinnering dat dieren die worden gebruikt en mishandeld voor voedsel dagelijks horrortaferelen moeten doorstaan.

De misleidende beelden van idyllische boerderijen die door deze industrieën worden verspreid, zijn een handige manier om de uitbuiting en slachting te verbergen die elke dag plaatsvinden. Dieren op veehouderijen leiden geen gelukkig leven.

Dieren die worden gebruikt in de veeteelt worden als producten behandeld. Het verhaal eindigt altijd op dezelfde manier: dieren die niet wilden sterven, worden onnodig afgeslacht. Vervolgens worden hun lichaamsdelen in plastic verpakt en wordt er een prijssticker op geplakt zodat mensen kunnen profiteren van hun ellende.

Keer op keer hebben ooggetuigenreportages van PETA aangetoond dat aanduidingen zoals ‘biologisch’, ‘grasgevoerd’, ‘vrije uitloop’ en ‘hoge welzijn’ zijn bedoeld om consumenten een beter gevoel te geven, niet dieren. Onderzoek heeft onthuld dat er schokkende dierenmishandeling plaatsvindt op veehouderijen en in slachthuizen in Europa, zelfs als die beweren zich aan de hoogste welzijnsnormen te houden.

Wat je kunt doen

Het beste wat je voor dieren kan doen, is ze niet eten! Het vermijden van vlees, eieren en zuivelproducten is de eenvoudigste manier om de levens van bijna 200 dieren per jaar te sparen – en om de dagelijkse wreedheid te verwerpen die plaatsvindt in slachthuizen en op intensieve veehouderijen in Nederland en elders ter wereld.

Begin door onze 30-daagse vegan eed af te leggen en ontvang regelmatig e-mails vol advies, recepten en tips: