10 manieren om dieren te helpen in minder dan 10 minuten

Geplaatst op door Debra Wolford

Vraag je je weleens af hoe je leven eruit zou zien als je geen slaap nodig zou hebben? Ik wel! Ik stel me voor dat ik genoeg tijd zou hebben om door mijn eentonige dagelijkse takenlijst te suizen en mijn extra tijd zou gebruiken om me te concentreren op de dingen waar ik echt een passie voor heb, zoals het redden van dieren. Soms laten onze verplichtingen weinig tijd over om elders  in te investeren. Maar gelukkig heb je niet altijd veel tijd nodig om dieren te helpen.

Hier zijn 10 manieren om dieren te helpen in minder dan 10 minuten:

1.Sluit je aan bij PETA’s actienetwerk. Nadat je lid bent geworden van het actienetwerk, nemen we contact met je op over aanstaande evenementen en demonstraties in jouw regio, dringende actiewaarschuwingen en het laatste nieuws, en krijg je tips over hoe je elke dag dierenlevens kunt verbeteren.

2.Kom in actie via het actiecentrum van PETA. Via het actiecentrum kun je binnen enkele minutene-mails schrijven en petities ondertekenen over allerlei onderwerpen – van dierproeven tot intensieve veehouderijen tot stierengevechten.

3.Schrijf een restaurant in je omgeving en vraag het om vegan opties op het menu te zetten. Je zult er versteld van staan hoeveel restaurants ervoor open staan om vegan opties aan hun menu’s toe te voegen als ze weten dat er vraag naar is. Het toevoegen van vegan opties trekt niet alleen vegans naar restaurants, maar laat ook aan niet-vegans zien hoe lekker en divers vegan eten kan zijn.

4.Als je nieuwe vegan restaurants en cafés vindt, voeg ze dan toe aan HappyCow. HappyCow is een website en app gemaakt door gebruikers waarop vegan- en vegetariër-vriendelijke restaurants, cafés en natuurvoedingswinkels te vinden zijn. Dus als je een nieuwe tent tegenkomt die geschikt is voor vegans, controleer dan of deze al op Happy Cow staat en voeg hem zo nodig toe om hem met anderen te delen.

5.Koop vegan chocolade en deel het met je vrienden, klasgenoten of collega’s. Wie houdt er nou niet van chocolade?! Er zijn een heerlijke vegan bonbons op de markt, zoals de bonbons van Vegan Mission of de Vegolino pralinebonbons, verkrijgbaar bij Ekoplaza. Door mensen te laten zien hoeveel er te snoepen valt als vegan laat je ze weten dat vegan worden niet betekent dat ze minder kunnen genieten.

6.Stuur ons je oude bontkleding, -jassen en -accessoires. Je donatie van ongewenste bontjassen, -stola’s en -accessoires helpt ons enorm bij onze educatieve tentoonstellingen en antibont-‘modeshows’, en je helpt ook om dieren in nood van nestmateriaal te voorzien. Het mag dan wel te laat zijn om de levens te redden van de dieren die zijn gestorven om de jas te maken, maar door het bont naar ons te sturen, kunnen we het goed gebruiken om in de toekomst de levens van talloze andere dieren te redden.

7.Laat een spoor van dierenrechtenflyers achter, waar je ook bent. Flyers uitdelen is een van de beste manieren om mensen te informeren over dierenrechten. Het is niet alleen makkelijk maar ook effectief. Je kunt flyers op prikborden in openbare ruimtes plaatsen, zoals in de bibliotheek, bij de dierenarts, op kantoren, in dierenwinkels, in supermarkten, bij wasserettes en in studentenhuizen.

8.Draag een dierenrechten-T-shirt. Het dragen van T-shirts met een opdruk over dierenrechten is zo’n makkelijke manier om de wereld te laten zien waar je in gelooft, en ze zijn vaak een aanknooppunt voor een gesprek, waardoor je de kans krijgt om mensen te informeren over dierenrechten en hen aan te moedigen om vegan te worden.

9.Vraag het Europees Parlement en de Europese Commissie om het testen van huishoudelijke producten en hun ingrediënten op dieren te verbieden. Wist je dat vaatwasmiddel, meubelwas, luchtverfrisser en wasmiddelen allemaal chemicaliën bevatten die getest kunnen worden op dieren in wrede experimenten? Bij deze proeven worden bij dieren chemicaliën aangebracht op de huid, geïnjecteerd in het lichaam, in de ogen gedruppeld of via een buis door hun keel geduwd om te zien of dit braken, rillingen, orgaanfalen, verlamming of zelfs de dood veroorzaakt. Schrijf het Europees Parlement en de Europese Commissie en verzoek om een verbod op dierproeven voor huishoudelijke producten en hun ingrediënten.

10.Word vegan! De beste manier om dieren te helpen is door vegan te worden. Kippen, varkens en koeien worden verminkt, met medicijnen gedrogeerd en met duizenden tegelijk in smerige, raamloze schuren gepropt. Vissen worden uit het water getrokken en sterven langzaam terwijl ze naar lucht happen. En de industrieën die de voortplantingsstelsels van dieren uitbuiten voor zuivel-‘producten’ en eieren hebben miljoenen vergeten slachtoffers: mannelijke nakomelingen worden als baby al gedood, en hun moeders leiden een kort, ongelukkig leven totdat ook zij naar de slacht worden gestuurd. Mensen hoeven geen dieren te eten om te leven – sterker nog, het is gezonder als we het niet doen! Maak een keuze die levens redt en je beter doet voelen dan ooit tevoren. Teken de vegan eed en bestel een gratis veganistisch starterspakket.