Spoileralert: bijna iedereen in ‘Game of Thrones’ is vegan of een dierenvriend

Geplaatst op door Debra Wolford

Er zit iets in het water (of de wijn) in de Zeven Koninkrijken, want het lijkt wel of bijna iedereen in Game of Thrones vegan is of zijn of haar platform gebruikt om op te komen voor dieren. Omdat ‘die serie waarvan je sowieso hebt gehoord, of je nou wilt of niet misschien wel eens van hebt gehoord’ ten einde loopt, eren we onze favoriete castleden die voor dieren pleiten.

(Maak je geen zorgen, deze post bevat geen grote spoilers. Vermijd gewoon de rest van het internet en het komt wel goed.)

Peter Dinklage (Tyrion Lannister)


Het is voor ons geen verrassing dat Tyrion met humor en met gevoel wordt afgebeeld door acteur Peter Dinklage, wiens vriendelijkheid ook te zien is in zijn eigen leven. Als toegewijde vegetariër heeft hij zijn stem verleend aan verschillende PETA-campagnes, waaronder een video van PETA US, “Face Your Food“, die de lelijke waarheid achter de vlees-, eier- en zuivelindustrieën onthult. Hij waarschuwde ook fans voor de dodelijke ‘direwolf-trend‘ en herinnerde potentiële verzorgers eraan dat honden een levenslange verantwoordelijkheid zijn.

Maisie Williams (Arya Stark)


We zouden nooit op de lijst van Arya Stark willen staan, maar we zouden dolgraag tijd doorbrengen met de vrouw achter deze stoere rol. Laten we eens samenvatten hoe geweldig Maisie Williams is als het om dieren gaat:

1. Ze is vegan.
2. Ze weet dat dolfijnen in de oceaan thuishoren, niet in gevangenschap.
3. Ze spreekt zich uit tegen dierproeven.
4. Ze roept op om dieren uit het asiel te halen, niet bij een fokker.

Einde.

Jerome Flynn (Bronn)


Zijn personage staat dan wel om bekend om zijn sarcastische uitspraken en zijn goudlust, maar in het echt is acteur Jerome Flynn zo oprecht als wat wanneer hij opkomt voor dierenrechten. Hij is al heel lang vegan en is verschenen in niet één maar twee PETA US-campagnes: een videocampagne waarin kijkers worden opgeroepen, “Verwerp wreedheid, word vegan” en, net zoals collega Peter Dinklage, vroeg hij fans om niet hun eigen versie van de bijna mystieke direwolf te kopen.

Lena Headey (Cersei Lannister)


Lang voordat ze een van de meest invloedrijke (en waarschijnlijk de meest gehate) mensen in Westeros speelde, werkte acteur Lena Headey samen met PETA US om zich uit te spreken voor dieren die gedwongen werden om in het circus op te treden. In de video onthult ze de gruwelen die dieren in circussen moeten doorstaan: “Circustrainers dwingen olifanten, beren, tijgers en andere dieren vaak om trucs uit te voeren door ze te slaan en te geselen, ze te elektrocuteren met elektrische prikstokken en gaten in hun huid te steken met scherpe metalen haken.”

Nathalie Emmanuel (Missandei)


Nathalie Emmanuel is al bijna zeven jaar vegan en deelt vaak haar favoriete vegan snacks en gezonde tips op haar populaire sociale media-accounts. Ze is een echte vriend van alle dieren: ze heeft getweet over het redden van een vlieg en probeerde een mogelijk gewonde bij in haar tuin te helpen. En net als haar medelevende medespeler Maisie Williams steunde ze ook een campagne om dierproeven te stoppen.

Bella Ramsey (Lyanna Mormont)


Als ze niet druk is met het spelen van een van de jongste en felste dames van het noorden is de 16-jarige Bella Ramsey een trotse vegan, en dat zegt ze ook in haar Twitter-bio. Of ze nu haar 620.000 Instagram-volgers aanspoort om voor compassie te kiezen terwijl ze haar favoriete PETA-kleding draagt of vegan schoenen promoot, ze aarzelt nooit om op te komen voor dieren.

John Bradley (Samwell Tarly)


Net als zijn geliefde personage is John Bradley nieuwsgierig en houdt hij van leren. Toen hij een optreden van toegewijde medestander van PETA en onze zusterorganisaties en dierenrechtenactivist Morrissey bijwoonde in Londen, stopte Bradley bij onze kraam en pakte hij een vegan startpakket! We zijn vol hoop dat de acteur net zo slim is in het echte leven als in de rol die hij in de serie speelt en dat hij zal besluiten in de toekomst vegan te worden.