GILLIAN ANDERSON NAAKT OP 20 METER GROOT PETA US RECLAMEBORD

Voor onmiddelijke publicatie:
7 februari 2018

Contact:
Stichting PETA Nederland 0900 235 7382; [email protected]

GILLIAN ANDERSON NAAKT OP 20 METER GROOT PETA US RECLAMEBORD
Billboard met de tekst ‘Ik ben liever naakt dan dat ik bont draag’ staat in New York tijdens Fashion Week

Amsterdam – New York Fashion Week is in volle gang, en PETA US heeft daarom een gigantisch reclamebord onthuld waarop Gillian Anderson, gekleed in slechts een diadeem met kattenoren, te zien is met de slogan “Ik ben liever naakt dan dat ik bont draag.” De foto is hier te zien.

“Ik vond het bevrijdend om mijn lichaam te gebruiken om een belangrijk statement te maken”, zegt de doorgaans bescheiden, met een Emmy bekroonde ster van The X-Files en medeauteur van Wij: in negen stappen naar een betekenisvoller leven. “Mensen hebben de neiging om weg te kijken van anti-bont-advertenties met verminkte dieren, maar ze zijn geïnteresseerd in PETA’s ‘naakt’-campagne en ik ben trots dat ik er deel van mag uitmaken.”

De campagne van PETA US met Anderson volgt op de aankondigingen van Michael Kors en Gucci dat ze niet langer bont zullen gebruiken, na jarenlange protesten en onderhandelingen door de groep. Andere ontwerpers die bont de rug hebben toegekeerd zijn onder andere Ralph Lauren, Vivienne Westwood en Giorgio Armani, die de beslissing namen nadat ze werden geconfronteerd met deze onthullende videobeelden die zijn opgenomen op konijnenfokkerijen en ingesproken door Anderson.

PETA heeft in de afgelopen jaren belangrijke vooruitgang gemaakt om de wreedheid te onthullen die dieren die worden opgesloten, geslagen, geëlektrocuteerd en gevild voor angora, exotische huiden, bont, leer en wol wordt aangedaan.

Ga voor meer informatie naar PETA.nl.

#