PETA’s 4-stappenplan om dieren te beschermen tijdens herfstfeestdagen zoals Halloween

Geplaatst op door Yvonne Lemmen

Herfstfeestdagen zoals Halloween en Sint-Maarten zijn een leuke tijd voor mensen, maar feestelijkheden voor mensen zijn voor dieren soms verwarrend, afschrikwekkend of zelfs gevaarlijk. Met de volgende vier stappen zorg je ervoor dat het voor iedereen een feest is – inclusief voor onze trouwe viervoeters.

  1. Houd honden en katten voor en tijdens festiviteiten en Halloweenfeestjes binnen. Laat ze nooit alleen loslopen. Een schutting houdt een wrede grapjas niet altijd tegen, dus zelfs de achtertuin is geen veilige plaats om een dier onbewaakt alleen te laten.
  2. Houd dieren in een veilige ruimte tijdens de feestvreugde en verkleedpartijen. Katten kunnen snel de voordeur uit glippen, en soms proberen honden nietsvermoedende kinderen te bijten omdat ze denken dat ze indringers zijn. Voor ieders veiligheid is het daarom beter om dieren weg te houden van alle onrust.
  3. Neem geen honden mee als je langs de deuren gaat. De meeste kinderen hebben bij lampionnentochten of ‘trick or treat’-wandelingen meer aandacht voor het snoepgoed dan voor hun honden. Honden kunnen ook bang worden door de eindeloze stroom van lachende en schreeuwende kinderen en kunnen weglopen of zelfs bijten.
  4. Houd snoep buiten bereik. Honden houden van traktaties, maar van de meeste Halloweensnoepjes worden ze ziek, vooral van chocolade. Beloon je dierengezellen met een geschikte, lekkere en gezonde traktatie.

Tijdens Halloween en Sint-Maarten is de kans dat een dier vermist of gewond raakt of wordt gedood groter dan normaal. Daarom raadt PETA alle dierenvoogden aan om eenvoudige stappen te nemen om ervoor te zorgen dat honden en katten een leuke herfst hebben, geen beangstigende of fatale. Gezinnen moeten ook maatregelen treffen om te voorkomen dat honden en katten hun neus of poten in brandende kaarsen steken of verstrikt raken in feestversieringen

Leven met gezelschapsdieren