Overwinning: Vivienne Westwood stopt met bont

Geplaatst op door PETA Nederland

Dame Vivienne Westwood kan worden toegevoegd aan de steeds groter wordende groep ontwerpers die besluiten bontvrij te gaan. De beroemde Britse ontwerpster – die wordt geprezen als pioneer van de moderne punk- en new wavemode en medeverantwoordelijk is voor de avant-gardelook van de Sex Pistols – heeft besloten om bont voor eens en voor altijd uit haar collecties te verbannen. Westwood besloot hiertoe onmiddellijk na gesprekken met medewerkers van PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) en na het horen van de feiten over het leed van dieren die gefokt en gevangen worden voor hun vacht. De laatste artikelen met bont van Vivienne Westwood waren acht handtassen van konijnenbont, die met goedkeuring van het bedrijf door PETA aan een opvangcentrum voor wilde dieren werden gedoneerd. De tassen worden daar gebruikt om het jonge, tot wees gemaakte dieren wat aangenamer te maken.

240_Vivienne_WestwoodStarmaxinc.com

Dit is een belangrijke overwinning voor alle pelsdieren! Dieren die in wildklemmen gevangen worden voor hun vacht, moeten ondraaglijk pijn lijden voordat ze worden doodgeknuppeld of hun nek door stropers wordt gebroken. Op pelsdierfokkerijen zitten konijnen, vossen, nertsen en andere dieren hun hele leven opgesloten in krappe, vieze kooien en worden uiteindelijk gedood door vergiftiging, vergassing, anale elektrocutie of het breken van hun nek. In China, momenteel ’s werelds grootste exporteur van bont, worden op ongecontroleerde pelsdierfokkerijen miljoenen dieren levend gevild, waaronder honden en katten.

De beslissing van Vivienne Westwood om bontvrij te gaan, bewijst wederom dat ze zoals altijd precies weet wat jonge fashionistas willen. Ze sluit zich aan bij andere vooruitstrevende ontwerpers, zoals Ralph Lauren, Stella McCartney, Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Betsey Johnson, Comme des Garçons en anderen die geen bont meer in hun ontwerpen gebruiken.

Wat u kunt doen

  • Koop nooit echt bont – wees aardig voor dieren en kies nep-bont!
  • Klik hier om meer te weten te komen over dieren die gedood worden voor hun vacht.
  • Maak alsjeblieft nu een bijdrage over om een einde te maken aan het leed en het wrede doden van dieren voor hun vacht. Met deze donatie steunt u ook onze talloze andere campagnes om dierenleed te stoppen.