PETA’s adventskalender 2018: 25 manieren om dieren te helpen in december

Met de adventskalender van PETA kun je van de komende 25 dagen echt een feestelijke tijd voor dieren maken – kerst draait tenslotte om vrede op aarde!

Of je nu deelneemt aan een protest, een petitie ondertekent, of diervriendelijke cosmetica gebruikt, tel af tot de kerst door je steun voor dieren te tonen:


 • WORD VEGAN VOOR KERST

  Laten we er voor alle dieren een feestelijke tijd van maken. Vraag ons gratis vegan startpakket aan en maak vandaag nog de overstap.

 • ZEGT HET VOORT: CANADA GOOSE IS WREED

  Canada Goose onderwerpt coyotes en vogels aan een vreselijke dood om bontrandjes en donsvulling te produceren voor zijn jassen. Verspreid de boodschap over het leed van deze dieren.

 • ZEG NEE TEGEN WREED GEPRODUCEERDE CADEAUS

  Dieren worden het hele jaar door uitgebuit voor hun huid en vlees, en niets past er minder bij de kerstsfeer dan bijdragen aan hun leed. Gelukkig is het heel makkelijk om cadeautjes te vermijden waarvoor dieren hebben geleden. Bekijk onze gids om erachter te komen hoe je dat kunt doen.

 • HELP HET LEED VAN GANZEN EN EENDEN TE STOPPEN

  We kunnen een einde maken aan het leed van ganzen en eenden wiens veren worden uitgerukt om met dons gevulde artikelen te produceren. Als je donsartikelen ziet tijdens het doen van je kerstinkopen, kom dan in actie – het maakt echt een verschil.

 • VIER VEGAN SINTERKLAAS

  Sinterklaas is in het land en hij heeft deze geweldige chocoladeletters, pepernoten en speculaas zonder dierenleed meegebracht. Een chocoladeletter met cacao nibs en zeezout bijvoorbeeld – klinkt goed, toch?

 • BEREID EEN VEGAN KAASPLANK

  Zuivelvrij worden betekent niet dat je niet meer kunt genieten van lekkere kaashapjes – het betekent alleen dat je ervan kunt genieten zonder de wreedheid van de zuivelindustrie te steunen. Gebruik onze gids om je vrienden een plantaardige kaastraktatie te serveren die ze niet snel zullen vergeten.

 • DEEL FEITEN OVER FOIE GRAS

  Foie gras – de vette, zieke lever van ganzen en eenden – wordt op extreem wrede wijze geproduceerd. Dit afschuwelijke product wordt gemaakt door vogels te dwangvoederen door een pijp door hun keel te duwen totdat hun lever tot 10 keer de normale grootte heeft. Deel deze feiten over foie gras via je sociale mediapagina’s zodat mensen de boodschap doorkrijgen dat vleesvrij de juiste keuze is!

 • ROEP OP TOT EEN EINDE AAN DIERPROEVEN

  Voor dieren die voor experimenten worden gebruikt is het leven geen feestje. Help honden, muizen en andere dieren in laboratoria door een bericht te sturen naar de Europese Commissie en het Europees Agentschap voor chemische stoffen met het verzoek om alle dierproeven te beëindigen.

 • KOM IN ACTIE VOOR ORCA’S

  TUI blijft kaartjes voor SeaWorld verkopen, ondanks dat het bedrijf zich volledig bewust is van de wrede manier waarop het pretpark met dieren omgaat om winst te maken. Teken onze petitie om het reisbureau op te roepen om te stoppen met het steunen van orkamishandeling.

 • VIER DE INTERNATIONALE DAG VAN DE DIERENRECHTEN

  Vier de Internationale dag van de dierenrechten door je aan te sluiten bij een groeiende beweging om dieren te helpen. Word nu lid van het Actienetwerk van PETA.

 • TRAKTEER JEZELF 

  Dump het leed, de marteling en de dood die met zuivelproducten gepaard gaan door met kerst deze vegan Oreobrownies met twee soorten chocola voor je dierbaren te maken. Ze zijn heerlijk en volledig diervriendelijk!

 • BESTEL VEGAN PIZZA

  Dankzij de toegenomen vraag naar vegan opties is er een hele nieuwe wereld aan heerlijke, diervriendelijke gerechten beschikbaar in restaurantketens, waaronder meerdere vegan pizza’s bij zowel New York Pizza als Domino’s. Kies dus je favoriet en geniet ervan!

 • GENIET VAN EEN FILMAVOND MET JE DIERBAREN 

  Pak wat vegan warme chocolademelk en popcorn en bekijk deze inspirerende documentaires over dierenrechten en vegan leven.

 • KOOP GEEN VUURWERK

  Voor gezelschapsdieren en dieren in het wild in heel Nederland zijn de dagen rond oud en nieuw de minst prettige periode van het jaar. Als je weet dat er georganiseerde evenementen in jouw omgeving zijn waarbij vuurwerk zal worden afgestoken, schrijf de organisatoren dan en vraag ze om hun plannen te heroverwegen.

 • HOUD JE GEZELSCHAPSDIEREN VEILIG

  Als het kwik daalt, lopen gezelschapsdieren die buiten worden gehouden het risico te bezwijken aan het koude weer. Houd ze binnen en zorg ervoor dat ze zich veilig en warm voelen – net als jij dat zelf wilt tijdens de koudere maanden.

 • VERMIJD MOHAIR

  Angorageiten lijden in de mohairindustrie. Voorkom dat je deze branche steunt door te weigeren het wreed verkregen materiaal te kopen en verzoek Free People om angorageiten een medelevend geschenk te geven door mohair ook de rug toe te keren.

 • PLAN EEN VEGAN KERSTDINER

  Het belangrijkste onderdeel van de meeste kerstdiners is iets hartigs, en gelukkig hoeven kippen, varkens en andere dieren daarvoor helemaal niet te lijden – er zijn zoveel geweldige soorten vegan vlees beschikbaar.

 • HELP KOEIEN DEZE KERST

  Veel mensen eten nog altijd biefstuk met kerst – en koeien die worden uitgebuit in de voedselindustrie gaan daarvoor een afschuwelijk einde tegemoet. Help koeien te beschermen door vlees en zuivelproducten van je bord te laten.

 • GA VOOR EEN WOLVRIJE WINTER

  Veel mensen weten nog altijd niet dat het kopen van wol de marteling en het doden van schapen steunt. Moedig je vrienden en familie daarom aan om voor een wolvrije winter te kiezen. Teken ook onze petitie om Forever 21 te verzoeken dat ook te doen.

 • MAAK ER EEN VEGAN KERSTBORREL VAN

  Of je nu een feestdiner organiseert of een paar vegan hapjes meeneemt naar je bedrijfsfeest, kies voor vegan versnaperingen om het voor iedereen feestelijk te houden.

 • ALS JE JE HOND NIET ZOU ETEN, WAAROM EET JE DAN KIP?

  Vandaag dagen we je uit om een foto van je gezelschapsdier te maken en deze te delen op sociale media met het onderschrift “Als je je [hond/kat/ander dier] niet zou eten, waarom eet je dan wel kip?” 

 • HELP EEN EINDE TE MAKEN AAN OLIFANTENRITTEN

  Onderteken onze petitie met het verzoek aan de Indiase regering om olifantenritten te beëindigen en vertel je vrienden dat ze tijdens hun kerstvakantie attracties moeten mijden waarvoor dieren lijden.

  [Afbeelding: Moving Animals]

 • VERWEN JEZELF

  Of je nu op zoek bent naar een vegan hamburgertent of een heerlijke gastronomische ervaring, beide zijn te vinden in de vegan hotspots Amsterdam en Groningen. Het zijn de perfecte plaatsen om je feestelijke vegan voedseldromen waar te maken.

 • MAAK JE KLAAR VOOR EEN DIERVRIENDELIJKE KERSTAVOND

  Het wachten is bijna voorbij, en dat betekent dat je kunt beginnen met de voorbereidingen voor je feestjes. Maak er een vrolijke kerstavond van door diervriendelijke make-up te dragen en dieren het leed van experimenteren voor cosmetica te besparen.

 • RED DIERENLEVENS IN 2019

  Help dieren in 2019 – meld je nu aan voor PETA E-News om de allernieuwste petities en actiewaarschuwingen te ontvangen. Naarmate meer en meer medelevende mensen actie ondernemen, heeft de maatschappij geen andere keuze dan te luisteren. Onze individuele acties kunnen extreem krachtig zijn, maar als we samenwerken, kunnen we nog veel meer bereiken.


Namens iedereen bij PETA een fijne kerst gewenst! Bedankt voor je steun – we kunnen niet wachten om volgend jaar samen een nog meer geweldige verandering voor dieren te bereiken.