Blog

Wat er gebeurt tijdens de stierenrennen in Pamplona

Elk jaar vindt er een barbaars bloedbad plaats tijdens het San Fermín festival in Pamplona, Spanje – en de meeste mensen zijn zich hier totaal niet van bewust. Veel …

Lees meer

Op camera vastgelegd: Handel in wilde dieren op de Satria vogelmarkt op Bali

PETA heeft de Satria vogelmarkt op Bali ontmaskerd voor het illegaal verhandelen van plompe lori’s, apen en andere dieren en het houden ervan in kleine, kale kooien.

Lees meer

LIVE: PETA UK redt katten, honden en vogels die vastzitten na de aardbeving in Turkije

Volg de live-updates van PETA UK’s missie om katten, honden en andere dieren in Turkije te redden na de aardbeving.

Lees meer

Nederlands Koninklijk Huis bevestigt dat het geen weerzinwekkende foie gras zal serveren

Nadat koning Charles III een beleid had ingevoerd tegen het serveren van foie gras in Buckingham Palace en alle andere Britse koninklijke residenties, riep PETA het Nederlandse koningshuis op …

Lees meer

Geen promotie van dierlijke producten: Steun het EU-initiatief

Dierlijke producten die milieu- en klimaatonvriendelijk zijn worden gesubsidieerd, ethische en ecologische alternatieven vaak niet. Help mee dat te veranderen!

Lees meer

Kamelenmishandeling in Egypte: tot bloedens toe geslagen met stokken en rondgesleept

Geslagen met stokken, vastgebonden en rondgesleept – beelden laten zien dat kamelen nog steeds worden mishandeld voor toeristische ritjes op de Egyptische Birqash-kamelenmarkt.

Lees meer

Geweld in Petra verhinderde zorg voor zieke en gewonde dieren

Het door PETA gesteunde personeel van de dierenkliniek is terug in Petra nadat er geweld was uitgebroken tussen politie en dorpsbewoners, maar nu is het aantal vermoeide dieren dat …

Lees meer

10 jaar na het testverbod worden cosmetica-ingrediënten nog steeds door de keel van dieren geduwd

Ondanks het verbod op dierproeven voor cosmetica lijden konijnen, muizen en andere dieren nog steeds in afschuwelijke testen voor cosmetica-ingrediënten. Beloof jij hen te helpen?

Lees meer

Geweldig nieuws: HelloFresh stopt met het steunen van apenarbeid

Na een intensieve campagne van PETA-entiteiten wereldwijd is de maaltijdpakkettendienst gestopt met het steunen van apenarbeid en zal het wreed geproduceerde Thaise kokosmelk halverwege 2023 uitbannen.

Lees meer