Blog

PETA Duitsland arriveerde in Oekraïne en ging meteen aan de slag om dieren en hun families te helpen

PETA Duitsland is ter plaatse in en rond Oekraïne om bijna twee ton voedsel uit te delen – medewerkers en vrijwilligers zijn vastbesloten om de dieren en hun gezinnen …

Lees meer
Paul McCartney zegt: ‘Come together’ op weg naar een verbod op dierproeven © Mary McCartney

Paul McCartney zegt: ‘Come together’ op weg naar een verbod op dierproeven

Paul McCartney, die al heel lang dierenvriend is, zet zich in voor het Europees Burgerinitiatief ‘Red dierproefvrije cosmetica’.

Lees meer

Bont is dood: België sluit pelsdierfokkerijen eerder dan gepland

De vraag naar bont is voorbij – Belgische pelsdierhouders hebben dat ingezien en sluiten hun fokkerijen bijna twee jaar voor de deadline.

Lees meer

Overwinning! Het langverwachte afscheid van bont door Dolce & Gabbana is eindelijk gearriveerd

Dolce & Gabbana heeft geluisterd! Het luxemodemerk heeft bont en angora de rug toegekeerd na van meer dan 300.000 aanhangers van PETA-entiteiten te hebben gehoord.

Lees meer

Schandalig! Nog steeds geen afname van het aantal dierproeven in Nederland: bijna 450.000 dierproeven uitgevoerd

In de afgelopen vijf jaar is er vrijwel geen vooruitgang geboekt bij het terugdringen van het gebruik van dieren voor experimenten.

Lees meer

Geweldig nieuws voor nertsen: Italië verbied nertsenfokkerij

Italië staat op het punt zich aan te sluiten bij de steeds langer wordende lijst van landen die wetgeving hebben aangenomen die de nertsenfokkerij verbiedt.

Lees meer

Help de gedwongen zwemtest op Nederlandse universiteiten te verbieden

In verschillende universitaire laboratoria in Nederland laten proefnemers doodsbange muizen of ratten in onontkoombare bekers water vallen en dwingen ze de paniekerige, vermoeide dieren te zwemmen voor hun leven.

Lees meer

De Nederlandse regering heeft beloften verbroken en geen vooruitgang geboekt bij het uitfaseren van dierproeven

Nederland heeft zich in 2016 ten doel gesteld om in 2025 koploper te zijn op het gebied van dierproefvrije innovatie, maar het beëindigen van het dierproefgebruik is sindsdien gestagneerd.

Lees meer

Historisch Moment voor Dieren! Overweldigende Meerderheid van Europees Parlement Stemt voor Plan om Wrede Experimenten te Beëindigen

Geschiedenis in de maak: het Europees Parlement steunt de oproep voor plan om dierproeven te beëindigen!

Lees meer

Dove en The Body Shop bundelen de krachten met ‘s werelds toonaangevende dierenbelangenorganisaties en doen een dringend beroep op de EU om cosmetica in Europa cruelty-free te houden

Om de samenwerking van deze twee bekende cruelty-free merken luister bij te zetten zijn vandaag straten in Parijs, Berlijn, Milaan en Madrid voorzien van een spraakmakend kunstwerk.

Lees meer