Blog

De Nederlandse regering heeft beloften verbroken en geen vooruitgang geboekt bij het uitfaseren van dierproeven

Nederland heeft zich in 2016 ten doel gesteld om in 2025 koploper te zijn op het gebied van dierproefvrije innovatie, maar het beëindigen van het dierproefgebruik is sindsdien gestagneerd.

Lees meer

Historisch Moment voor Dieren! Overweldigende Meerderheid van Europees Parlement Stemt voor Plan om Wrede Experimenten te Beëindigen

Geschiedenis in de maak: het Europees Parlement steunt de oproep voor plan om dierproeven te beëindigen!

Lees meer

Dove en The Body Shop bundelen de krachten met ‘s werelds toonaangevende dierenbelangenorganisaties en doen een dringend beroep op de EU om cosmetica in Europa cruelty-free te houden

Om de samenwerking van deze twee bekende cruelty-free merken luister bij te zetten zijn vandaag straten in Parijs, Berlijn, Milaan en Madrid voorzien van een spraakmakend kunstwerk.

Lees meer

5.500 ratten, konijnen en vissen in de EU ter dood veroordeeld voor zonnebrandcrème

De beslissing wordt voorgelegd aan het Europese Hof van Justitie.

Lees meer
Tweede sterfgeval Loro Parque in 2021: jonge orka genaamd Ula overleden © Free Morgan Foundation

Tweede sterfgeval Loro Parque in 2021: jonge orka genaamd Ula overleden

Na de dood van de 17-jarige Skyla eerder dit jaar, is ook de twee jaar oude orka Ula overleden in zeezoogdierenpark Loro Parque in Tenerife, Spanje.

Lees meer

‘Ik ben iemand, geen stuk vlees’ op reclameborden in Epe na mishandeling in slachthuis

De advertenties zijn bedoeld om consumenten te inspireren om stelling te nemen tegen dergelijke dierenmishandeling door over te stappen op vegan maaltijden.

Lees meer

Bekroonde Vlaamse chef-kok creëert vegan mosselen met frieten voor Belgische Nationale Feestdag

PETA heeft samen met de Vlaamse topkok Nicolas Decloedt een vegan draai gegeven aan een klassiek Belgisch gerecht – moules-frites (mosselen-friet).

Lees meer

Het San Fermín festival in Pamplona is afgelast voor 2021

Er zou geen wereldwijde pandemie voor nodig moeten zijn om dit barbaarse evenement af te gelasten. Het wordt tijd dat de autoriteiten erkennen dat de rituele marteling van stieren …

Lees meer

Geschiedenis in wording! Europese Commissie zegt verbod op kooien voor dieren in de veeteelt toe

De Europese Commissie heeft een historisch besluit aangekondigd om een einde te maken aan het kooitijdperk voor meer dan 300 miljoen kippen, moedervarkens, kalveren, konijnen, eenden en ganzen.

Lees meer

FANTASTISCH NIEUWS! Canada Goose dumpt bont na jarenlange druk van dierenrechtenactivisten

Canada Goose heeft aangekondigd dat het eind 2021 zal stoppen met het inkopen van bont en uiterlijk eind 2022 zal stoppen met het produceren van artikelen die bont bevatten.

Lees meer